Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

6 NOEMBPH - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να τους ανατρέψουμε

• Κλιμακώνοντας τις απεργίες
• Οργανώνοντας από τα κάτω 
Στις 6 Νοέμβρη όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατεβαίνουμε στην Γενική Απεργία που οργανώνουν τα συνδικάτα. Οργανώνουμε απο τώρα τους χώρους μας για να έχουμε την μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια. Για να στηρίξουμε τους κλάδους που συνεχίζουν τους αγώνες ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, όπως στην ΕΡΤ και στα Πανεπιστήμια. Για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Ουτε αυτά που έχει ήδη ψηφίσει και εφαρμόζει, ούτε τα νέα που ετοιμάζει σε συνεργασία με την τρόικα.

Η πανεργατική στις 6 Νοέμβρη είναι μια μεγάλη μάχη. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει αποτύχει στους στόχους του και τώρα ετοιμάζουν μαζί με την τρόικα νέα μέτρα ενάντια στους μισθούς, τις συντάξεις και τα δικαιώματα μας. Οσες κοκορομαχίες και να παρουσιάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι υπουργοί του Σαμαρά, όσες “σκληρές διαπραγματεύσεις” και να υπόσχονται, η αλήθεια είναι ότι συνεχίζουν και κλιμακώνουν μια βάρβαρη πολιτική που διαλύει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας. Οι χιλιάδες απολύσεις- διαθεσιμότητες έχουν ρημάξει σχολεία, νοσοκομεία και δημοτικές υπηρεσίες, και ετοιμάζονται για νέο γύρο απολύσεων το επόμενο διάστημα. Ο προυπολογισμός που φέρνουν στη βουλή δίνει νέο χτύπημα στις συντάξεις και ανοίγει νέο γύρο περικοπών και διάλυσης, σε υγεία, παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες, για να καταφέρει ο Στουρνάρας να παρουσιάσει στην τρόικα και τα αφεντικά “πρωτογενές πλεόνασμα”. 

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις χρειάζεται να υψώσουμε τείχος αντίστασης. Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι απο τους απεργούς. Αυτή η επιτυχία, θα δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση στους κλάδους που ήδη παλεύουν. Στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έκλεισαν τέσσερις μήνες αγώνα και δίνουν το καλύτερο παράδειγμα εργατικού ελέγχου μέχρι σήμερα. Στους διοικητικούς υπάλληλους των πανεπιστημίων που συνεχίζουν την απεργία διαρκείας ενάντια στις απειλές για εισαγγελείς, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι απεργίες διαρκείας όχι μόνο μπορούν να γίνουν αλλά μπορούν και να στριμώξουν την κυβέρνηση. Οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε νέο κύκλο συνελεύσεων μετά τις 6 Νοέμβρη για να ξαναπιάσουν το νήμα της απεργίας διαρκείας που τους στέρησαν οι μανούβρες της ηγεσίας τους. Τα νοσοκομεία συντονίζονται και παλεύουν. 

Η επιτυχία της γενικής απεργίας θα ανοίξει ξανά τη μάχη για να βγάλουμε το απεργιακό κίνημα με απεργίες διαρκείας σε όλους τους χώρους, για να τσακίσουμε την αδύναμη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την πολιτική τους.

Την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε στους γραφειοκράτες των συνδικάτων. Η ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έκαναν ότι μπορούσαν για να απομονώσουν την απεργία των καθηγητών, για να μην αφήσουν να ξεσπάσει το απεργιακό κύμα τον Σεπτέμβρη που θα μπορούσε να σαρώσει την κυβέρνηση Σαμαρά. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την απεργία από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς. Με απεργιακές επιτροπές παντού που θα πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση, την οργάνωση της συμμετοχής, την περιφρούρηση. Που θα οργανώσουν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους για να επιβάλλουν ότι οι κλάδοι και τα σωματεία θα ξαναβγούν στην απεργία και μετά την πανεργατική, και στις μάχες αυτές δεν θα επιτρέψουμε να μας σταματήσουν οι τρικλοποδιές των γραφειοκρατικών ηγεσιών. Να αξιοποιήσουμε την μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που ανάγκασε τον Σαμαρά να στείλει στα δικαστήρια του δολοφόνους χρυσαυγίτες, για να ξηλώσουμε από όλους τους χώρους δουλειάς τα υπολείμματα των ναζί. 

Για να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια.

Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί κάθε αγωνιστή στην Πανελλαδική της συνέλευση την Κυριακή 3 Νοέμβρη στην Πανηπειρωτική, Κλεισθένους 15, πίσω από το δημαρχείο στην Αθηνάς, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε αυτές τις μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου