Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Συνέδριο ΟΛΜΕ: “Ο κόσμος δεν μπορεί να τραφεί με αναμονή”

Από τη 1 έως τις 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί το 17o Συνέδριο της ΟΛΜΕ (στο ξενοδοχείο Τιτάνια). Μπορείτε να διαβάσετε τη διακήρυξη των Παρεμβάσεων για το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο http://paremvaseisde.gr/?p=5668 
 
Η Φωτεινή Ρώϊμπα, σύνεδρος από την Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, μίλησε στην ΕΑ εν όψει του συνεδρίου των καθηγητών. «Από την ΕΛΜΕ μας εκλέξαμε τρεις συνέδρους, παρόλο που υπήρξε μια μείωση της συμμετοχής στις εκλογές. Στη Γενική Συνέλευση ως Παρεμβάσεις τονίσαμε ότι οι βουλευτικές εκλογές ήταν μια καταδίκη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. 
 
Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή άρχισε τις υποχωρήσεις. Αρχικά συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, στη συνέχεια ψήφισε Πρόεδρο από το χώρο της δεξιάς, έπειτα ήρθε η Συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, μετά προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά, ενώ στην τωρινή διαπραγμάτευση πάει από συμβιβασμό σε συμβιβασμό. Ακόμα και αυτοί που στήριξαν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από αυτό. 
 
Εμείς θεωρούμε ότι ήταν νίκες η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η επιστροφή των διαθέσιμων και το πάγωμα της αξιολόγησης. Νίκες κάτω από την πίεση των αγώνων μας. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε νέους αγώνες ενάντια στο Νέο Λύκειο, που παραμένει, ενάντια στον πυρήνα της αξιολόγησης, που παραμένει, δηλαδή, το Ενιαίο Μισθολόγιο. Ό,τι κι αν λένε για μια νέα αξιολόγηση, όπως και να την βαφτίσουν, εμείς είμαστε ενάντια. Και βέβαια συνεχίζουμε να βάζουμε τα ζητήματα της μείωσης του ωραρίου, την ανάγκη για περισσότερα κονδύλια και μαζικούς διορισμούς, το άνοιγμα των σχολείων. 
 
Ο κόσμος δεν μπορεί να τραφεί με αναμονή, ούτε να φυτοζωεί όπως τώρα. Αυτά για το επιχείρημα ότι πρέπει να περιμένουμε. Στο συνέδριο πρέπει ως Παρεμβάσεις να προτείνουμε σε ανένταχτους αλλά ακόμα και σε κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις Παρεμβάσεις έτσι ώστε να βγουν νέοι αγώνες από την καινούργια χρονιά. 
 
Είναι χρέος για τις Παρεμβάσεις να πιέσουν για να βγουν αυτοί οι αγώνες. Να μην αφήσουμε τους συνδικαλιστές που στηρίζουν την τωρινή κυβέρνηση να ωραιοποιούν ό,τι λέγεται από το υπουργείο και από την άλλη να μην κάνουν έστω μια νύξη για αγώνα ή για διεκδικήσεις». 

*** Aναδημοσίευση από την Εργατική Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου