Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ!

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

15 Σεπτέμβρη ξεσηκωνόμαστε, συσπειρωνόμαστε, ξεκινάμε τη μάχη να υπερασπιστούμε τα σχολεία μας, απέναντι στη διάλυση που φέρνει η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, οι περικοπές, οι απολύσεις, η υποχρηματοδότηση, τα κλεισίματα!

Είναι η ώρα να ξαναβγάλουμε τον κλάδο σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Να θυμηθούμε και να τους θυμίσουμε τον αγώνα μας το 2006 που για εβδομάδες οι εκπαιδευτικοί απεργούσαμε και ήμασταν στο δρόμο. Τώρα θα έχουμε και όλη την κοινωνία μαζί μας.

Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο είναι οι ΑΓΩΝΕΣ μας. Τα μέτωπα της κυβέρνησης είναι τόσα πολλά που κάθε απεργία έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ποτέ και ο σχεδιασμός της με ΔΙΑΡΚΕΙΑ είναι ο τρόπος να νικήσουμε.

1-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ οργανώνουμε τις Συνελεύσεις των Συλλόγων μας, καλούμε, ενημερώνουμε, κινητοποιούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά και δυναμικά το παρόν με ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ στα σχολεία, ΣΥΖΗΤΗΣΗ και ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ! Μετατρέπουμε τα σχολεία μας σε ΚΕΝΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ για την απεργία στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και στις συνελεύσεις αποφασίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ με 3ΗΜΕΡΕΣ – 5ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ και το ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ από το Συνδικάτο και τους Συλλόγους μας τοπικά για να ενισχυθούν και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συνάδελφοι και να μη μείνει κανένας πίσω!

Να σταματήσουμε την κατρακύλα!
Μπαίνουμε στον 8ο χρόνο κρίσης και μνημονίων και ενώ τα οικονομικά επιτελεία διεθνώς φοβούνται για νέα ύφεση και κανόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αποτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Ο κρατικός προϋπολογισμός αντί να λογοδοτεί στις ανάγκες της κοινωνίας για ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ χρησιμοποιείται για να ξελασπώνει τους Μαρινόπουλους, τους Μεγαλοκαναλάρχες, τους Τραπεζίτες.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βαφτίζουν ως ''αγώνα δρόμου για την κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς'' , τον αγώνα δρόμου που κάνουν για την εξυπηρέτηση των ''θεσμών'' ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

Τα σχολεία ανοίγουν με 3.000 λιγότερες θέσεις εκπαιδευτικών, χιλιάδες απολυμένους αναπληρωτές συναδέλφους και μετακινήσεις μονίμων με την κατάργηση του ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα) στα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ. Το Υπουργείο παίζει με τα νούμερα μαθητών στα τμήματα για να μας βγάλει υπεράριθμους και να περικόψει – συγχωνεύσει – κλείσει ολόκληρα τμήματα και δομές ενώ οδηγεί σε κλείσιμο εκατοντάδες νηπιαγωγεία πετώντας 37.000 παιδιά εκτός Δημόσιου Συστήματος. Ανατρέπει τα ωράρια λειτουργίας, τα προγράμματα, μετατρέπει τα σχολεία από εκπαιδευτικά ιδρύματα σε χώρους φύλαξης, διαλύει εργασιακές σχέσεις, υποβαθμίζει την Ειδική Αγωγή, τα Μειονοτικά Σχολεία, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών τους.

Την ώρα που το Δημόσιο Σχολείο παλεύει για την ύπαρξή του λόγω της υποχρηματοδότησης – υποστελέχωσης, η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει έξω από το Δημόσιο Σχολείο δεκάδες χιλιάδες προσφυγόπουλα αναθέτοντας την εκπαίδευσή τους σε ΜΚΟ μέσα στις φυλακές – στρατόπεδα συγκέντρωσης, με κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ! Πέρα από κατασπατάληση χρήματος, πρόκειται για την πλήρη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων για ίση ένταξη – πρόσβαση στη Δημόσια Παιδεία για όλους και καταστρατήγηση του χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των Σχολείων είναι αγώνας για όλη την κοινωνία και τη θέλουμε μαζί μας : Ενημερώνουμε και καλούμε σε συμπαράσταση και συνδιοργάνωση του αγώνα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Καλούμε τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ κεντρικά να μπουν στον αγώνα μαζί μας. Ο κλάδος είναι σε εγρήγορση όπως αποδείξαμε ήδη στη μαζική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 31 Αυγούστου πριν καν προλάβουν να ανοίξουν τα σχολεία, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, μόνιμων και αναπληρωτών. Διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ να επεκτείνει τον αγώνα καθώς η επίθεση αφορά όλους τους κλάδους και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων προκειμένου να ελέγξουν τις αντιδράσεις. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές των Μνημονίων.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου