Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:20 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, προχωράνε σε πανελλαδική συνέλευση την Κυριακή 20 Γενάρη στις 10πμ στην αίθουσα της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Η έξοδος από τα μνημόνια που έχει διακηρύξει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, θα γίνει μονάχα μέσα από τους εργατικούς αγώνες που έχουν ξεκινήσει και διεκδικούν ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτή είναι που παίρνει τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και τα λαϊκά στρώματα. Δεν περικόβει συντάξεις των παλιών συνταξιούχων, υπόσχεται προσλήψεις, διαφημίζει την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων κλπ. Άρα οι απεργίες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην σημερινή συγκυρία. Ίσως και να ρίχνουν νερό τον μύλο της ΝΔ. Και την ίδια ώρα, η ΝΔ του Μητσοτάκη, απαιτεί να μην σπάσει καμία μνημονιακή δέσμευση αλλά αντίθετα τα πλεονάσματα να δοθούν πίσω στα αφεντικά σαν φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.
Για εμάς είναι καθαρό ότι η δύναμη των αγώνων είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις όποιες κατακτήσεις. Η Αχτσιόγλου προχώρησε στην ένταξη 1.300 εργαζομένων της COSCO στα ΒΑΕ μετά την πολυήμερη απεργία του καλοκαιριού. Αντίστοιχα οι προσλήψεις που υπόσχεται το υπ. Υγείας και η παραμονή στην δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων, προέκυψαν εξαιτίας ενός μαζικού κινήματος στα νοσοκομεία που τουλάχιστον δυο χρόνια τώρα βρίσκεται διαρκώς στο δρόμο. Το ίδιο και οι μονιμοποιήσεις των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις του Τσίπρα, αλλά και για να ξηλώσουμε πλευρές των μνημονιακών πολιτικών που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει όπως τις Ιδιωτικοποιήσεις, είναι η κλιμάκωση των αγώνων και το δυνάμωμα τους όλη την επόμενη περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο είναι που μπορούμε να βάλουμε στο περιθώριο την ΝΔ και την ακροδεξιά.
Αυτή η δύναμη του εργατικού κινήματος φάνηκε αμέσως μετά την «έξοδο από τα μνημόνια». Από το μπαράζ των εργατικών αντιδράσεων, που εγκαινίασαν το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στην Cosco συνεχίστηκε όλο το φθινόπωρο με δεκάδες κινητοποιήσεις και πάρα τις τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, φτάσαμε στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 14 και 28 Νοέμβρη. Η Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια και του Συντονιστικού των Νοσοκομείων, βάζει μπροστά να οργανώσει τα κεντρικά μέτωπα που είναι ανοιχτά την επόμενη περίοδο για να καταφέρουμε νίκες απέναντι σε αφεντικά και μνημονιακούς φραγμούς.
Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, διεκδικούμε μονιμοποιήσεις και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους. Να μπει τέλος στο αίσχος των εργολάβων, των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων στην ΔΕΣΦΑ στα ΕΛΠΕ και παντού. Είναι μια μάχη με πολλούς αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο που κατάφερε νίκες, και την παραμονή στη δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων στα νοσοκομεία. Βάζουμε μπροστά να συντονίσουμε όλα τα κομμάτια και να κλιμακώσουμε αγωνιστικά όλοι μαζί.
Από τους εργαζόμενους στην Cosco, μέχρι τους εργαζόμενους στον Τουρισμό Επισιτισμό και από τις ΔΕΚΟ μέχρι την ιδιωτική υγεία, η μάχη για συλλογικές συμβάσεις παντού, με αυξήσεις στους μισθούς είναι η δεύτερη μεγάλη μάχη. Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Και οργανώνουμε τους χώρους μας για αν μπορούν οι μάχες που θα σπάσουν τη λιτότητα να είναι αποτελεσματικές.
Την ίδια ώρα, ένα παγκόσμιο κίνημα αναπτύσσεται, διεκδικώντας να μπει φρένο στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και τις σεξιστικές επιθέσεις. Στην Ελλάδα του 2018, τα μνημόνια χτύπησαν δικαιώματα και κατακτήσεις των γυναικών στους χώρους δουλειάς, και κλιμάκωσαν τις σεξιστικές επιθέσεις. Η 8 Μάρτη, η παγκόσμια ημέρα για την απελευθέρωση των γυναικών παλεύουμε να μετατραπεί σε απεργιακή κινητοποίηση που θα δώσει νέα ώθηση στις μάχες που δίνει το εργατικό και το γυναικείο κίνημα για την απελευθέρωση.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια, και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, πρωτοστάτησαν σε όλες τις μάχες της προηγούμενης χρονιάς και στήριξαν όλα τα μαχόμενα κομμάτια. Βάζουμε μπροστά να οργανώσουμε από τα κάτω ακόμη καλύτερα όλους τους εργατικούς χώρους και να στηρίξουμε τους αγώνες που θα ξεδιπλωθούν. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε συλλογικότητα, συνδικαλιστή και εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει αυτήν την προοπτική, να βρεθούμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου