Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΥΡΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνεχίζουμε, ο νόμος που ψηφίσανε θα μείνει στα χαρτιά
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών - Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
χρειάζεται οργανωμένος γύρος συνελεύσεων, συνέλευση προέδρων και απόφαση για απεργία

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο Γαβρόγλου μπορεί να ψήφισε τελικά το προσοντολόγιο απολύσεων, αλλά ξέρει καλά τι τον περιμένει. Ο νόμος του θα μείνει στα χαρτιά. Συνεχίζουμε για να τον αναγκάσουμε να το πάρει πίσω και για να επιβάλουμε μονιμοποιήσεις και όχι απολύσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, να μην αφήσουμε να περάσει ο χρόνος και να φτάσουμε τον Ιούνιο μπροστά στους «νέους πίνακες» αναπληρωτών που θα ετοιμάσει ο Γαβρόγλου. Τώρα να προχωρήσουμε σε κύκλο γενικών Συνελεύσεων σε κάθε ΕΛΜΕ και κάθε σύλλογο Πρωτοβάθμιας που να απαιτήσουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα μονίμων και αναπληρωτών σε κάθε σχολείο, που να οργανώσουν την ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στις μάχες μπροστά μας.
Ταυτόχρονα με το προσοντολόγιο, η κυβέρνηση δημοσιεύσε την υπουργική απόφαση για τον «προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου», ανοίγοντας έτσι και το μέτωπο της αξιολόγησης.
Παλεύουμε να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4547/18. Να καταργηθεί όλο το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης. Ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Απαιτούμε τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν απόφαση για απεργία – αποχή, ακούγοντας το αγωνιστικό κάλεσμα δεκάδων συλλόγων εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα.
Να αποφασίσουν γύρο γενικών συνελεύσεων και συνελεύσεις προέδρων για απεργία με διάρκεια στον κλάδο. Η μάχη για το προσοντολόγιο έδειξε με όλες τις αντιφάσεις και την ανοργανωσιά των ηγεσιών, ότι το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να μπεί ενωμένο σε μια μεγάλη σύγκρουση και αγώνα για κερδίσει μονιμοποιήσεις, προσλήψεις, ωράρια και αυξήσεις στους μισθούς. Αυτός είναι ο κρίσιμος δρόμος για να ανοίξουμε νικηφόρα προοπτική.
Για να σπρώξουμε προς αυτή την προοπτική τα πρωτοβάθμια συνδικάτα μας, οι σύλλογοι ΠΕ, οι ΕΛΜΕ, οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν νέα συντονισμένη πανεκπαιδευτική απεργιακή αγωνιστική κινητοποίηση, προγραμματίζοντας μια ημερομηνία με χρόνο για να οργανωθεί, με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια στα κέντρα των πόλεων εκείνη την μέρα. Έτσι θα δώσουμε πραγματικά απεργιακή συνέχεια στην μάχη.
Συνέχεια όπως στις 8 Μάρτη που μια σειρά συνδικάτα καλούν σε απεργιακό ξεσηκωμό όχι μόνο τις γυναίκες συναδέλφους, αλλά όλους μας, για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν, για μόνιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλο το δημόσιο.
Το ίδιο συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ με νέα πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο, κάνοντας ξεκάθαρο στην κυβέρνηση, ότι τίποτα δεν τέλειωσε και ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε το προσοντολόγιο των απολύσεων και να επιβάλουμε τους χιλιάδες διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις που έχουν ανάγκη τα σχολεία, η υγεία, οι Δήμοι αλλά και όλο το δημόσιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου