Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ

Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των νοσοκομείων χαιρετίζουν τις χιλιάδες των εργαζόμενων και νεολαίων που βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, βάζοντας έτσι, ανεξίτηλη σφραγίδα στην φετινή ημέρα των Γυναικών πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και πολλά χρόνια, ενάντια στην καταπίεση των γυναικών και μάλιστα απεργιακή. 
Η 8 του Μάρτη πάντα ήταν υπόθεση του εργατικού κινήματος, μια που από τους δικούς του αγώνες καθιερώθηκε, και φέτος για πρώτη φορά οργανώθηκε απεργιακά και στην Ελλάδα. 
Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή, με δεκάδες εργατικά κομμάτια να κατεβαίνουν στην απεργιακή συγκέντρωση και να παίρνουν τον λόγο στην κεντρική εξέδρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους Δήμους, τους εργολαβικούς της ΔΕΣΦΑ, τους ενοικιαζόμενους στις τράπεζες, τραπεζοϋπάλληλους, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, γυναίκες πρόσφυγες από το Camp των Αγίων Θεοδώρων, φοιτήτριες. 
Μετά το τέλος των χαιρετισμών ξεκίνησε η μεγάλη πορεία και στο κεφάλι της απεργιακή διαδήλωσης που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος βρέθηκαν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι από την καθαριότητα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας που δίνουν σκληρή μάχη ενάντια στις απολύσεις που τους επιφυλάσσει η διοίκηση και το υπ. Υγείας. Μαζί τους εκατοντάδες εργαζόμενες από νοσοκομεία αλλά και από τους Δήμους, με επικεφαλείς τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας, από δεκάδες σωματεία του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, γυναικείες κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι.
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε κυριολεκτικά από τα κάτω. Στηρίχθηκε από την συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια και του Συντονιστικού των νοσοκομείων και ξεδιπλώθηκε μέσα από την πρωτοβουλία δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων. Αγκαλιάστηκε από ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ και έβγαλε στους δρόμους την συσσωρευμένη οργή χιλιάδων γυναικών από τους χώρους δουλειάς που βιώνουν καθημερινά τις ανισότητες, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας που πέφτει στις πλάτες των γυναικών, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τη βία. 
Η φετινή 8 Μάρτη μας γεμίζει με δύναμη και ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε τον αγώνα εργαζόμενες και εργαζόμενοι για να τσακίσουμε την καταπίεση σε βάρος των γυναικών και αν κλιμακώσουμε τους αγώνες για να τα πάρουμε όλα πίσω.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου