Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11 ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12μεσ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σάββατο 23 Νοέμβρη

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12μεσ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εμπρός για πανεκπαιδευτική απεργία και κλιμάκωση

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Σάββατο 23 Νοέμβρη η εκπαίδευση διαδηλώνει. Καλούν σε συλλαλητήριο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ ΟΙΕΛΕ, μαζί με πρωτοβάθμιους συλλόγους και ενώσεις εκπαιδευτικών και τα συντονιστικό των αναπληρωτών, στις 12μεσ στα προπύλαια.
Η εκπαίδευση βρίσκεται στο κέντρο της αντιδραστικής επίθεσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως. Η υπoχρηματοδότηση συνεχίζεται, με 2,87% για φέτος του κρατικού προϋπολογισμού και με συνολική μείωση 26,6% από το 2009. Ταυτόχρονα οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι περικοπές και η αξιολόγηση είναι ο τρόπος για να φτάσουμε στο στόχο μιας παιδείας με ακόμα λιγότερους μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, λιγότερα σχολεία και σχολές, άπλωμα της ιδιωτικοποίησης και της ελαστικής εργασίας στην πράξη.
Και φέτος πάνω από 30.000 συμβασιούχοι/αναπληρωτές προσλήφθηκαν μέχρι τώρα και τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία της κρίσης, δεκαεννιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποχώρησαν, λόγω συνταξιοδότησης, θανάτων κ.ά. Οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων για μόνιμους διορισμούς ανέρχονται κοντά στις 40.000 εκπαιδευτικούς σε Α/βαθμια και Β /βαθμια εκπαίδευση. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στην αδιοριστία και στην καθιέρωση της μαζικής ελαστικής εργασίας.
Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. 
Η μαζική συμμετοχή ιδιαίτερα της νεολαίας στο πολυτεχνείο, αλλά και εκπαιδευτικών δείχνει το κλίμα αντίστασης που επικρατεί. Να πιάσουμε την σκυτάλη του αγώνα και να συνεχίσουμε με απεργίες και καταλήψεις.
Κατεβαίνουμε όλοι/όλες το Σάββατο 23 Νοέμβρη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 12μεσ στα προπύλαια και οργανώνουμε την συνέχεια. Οργανωνόμαστε, στο σχολείο μας, στα σωματεία, στις συνελεύσεις. Διεκδικούμε απεργία στα σχολεία και κλιμάκωση. Συντονίζουμε τους αγώνες μας με τις ξεκινημένες απεργιακές αντιστάσεις σε άλλους εργασιακούς χώρους. Μπροστά μας στις 27 Νοέμβρη απεργούν πανελλαδικά τα νοσοκομεία ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να βρεθούμε στο δρόμο μαζί τους και να συνεχίσουμε ανοίγοντας την προοπτική για έναν απεργιακό ξεσηκωμό στα σχολεία, με διάρκεια και κλιμάκωση σε συντονισμό με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις.
Μέσα από αυτή την προοπτική μπορούμε να επιβάλουμε τους χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, την μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, την αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς, την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ανοιχτό σε όλα τα παιδιά χωρίς ρατσισμό και φασίστες, με πλήρη χρηματοδότηση και ακύρωση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου