Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δάσκαλοι: Εμπρός για 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μαζί με τους καθηγητές!


Στις συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μαζί με τους καθηγητές απο τις 16 Σεπτέμβρη. Αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε και εμείς την μάχη για να ανατρέψουμε τα μέτρα της κυβέρνησης που απολύουν χιλιάδες συναδέλφους και διαλύουν την Δημόσια Παιδεία. Ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε ανοιχτή την πρόσβαση στην Παιδεία για τα παιδιά των εργαζόμενων είναι να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας που θα νεκρώσει όλη την εκπαίδευση. Τώρα που οι καθηγητές αποφάσισαν να ξεκινήσουν είναι η ώρα να αθροίσουμε τις δικές μας δυνάμεις στο απεργιακό ποτάμι. 

Η απόφαση για την απεργία διαρκείας των καθηγητών βγήκε με τεράστια πλειοψηφία. Στη συντριπτική πλειοψηφία των 88 ΕΛΜΕ βγήκε απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες μέσα απο μαζικές γενικές συνελεύσεις. Ό, τι και να ψελλίζει ο Αρβανιτόπουλος, 20.000 καθηγητές πήραν μέρος σε αυτόν τον κύκλο των γενικών συνελεύσεων που αποφάσισε το ξεκίνημα του αγώνα. 

Η έκρηξη αυτή δεν περιορίζεται μόνο στους χώρους της εκπαίδευσης αλλά είναι πλέον σε όλο το Δημόσιο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινάνε με 48ωρες απεργίες και συνεχίζουν με πενθήμερη απο τις 16 Σεπτέμβρη. Το ίδιο και οι πέντε ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι στις εφορίες και το υπουργείο οικονομικών. Σε μια σειρά απο υπουργεία, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις. Στα νοσοκομεία το Συντονιστικό των εργαζόμενων και των σωματείων τους, καλεί συνελεύσεις αυτην τη βδομάδα για να αποφασίσουν κλιμάκωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Ακόμη και η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να καλέσει 48ωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη για να μην μείνει έξω απο τον απεργιακό ξεσηκωμό του Δημοσίου.

Η φλόγα που ξεκίνησε απο την ΕΡΤ, φούντωσε απο την υπόσχεση ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας απο Σεπτέμβρη, και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται πυρκαγιά και απειλεί να κάψει όλη την κυβέρνηση. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν και οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην ΔΕΘ σε μια απο τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους και την ίδια την κυβέρνηση. Γιατί πίσω απο τις διακηρύξεις του Σαμαρά ότι τάχα «τα δύσκολα τελείωσαν» και πλεόν η κυβέρνηση θα αρχίζει «να μοιράζει λεφτά στα θύματα της κρίσης», κρύβεται ο πανικός τους ότι οι μέρες τους τελειώνουν. Η επιμονή τους για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι παρα ο άλλος τρόπος για να πούν ότι θα συνεχίσουν μέχρι τέλους, τις απολύσεις, τις περικοπές, τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας. Να μετατρέψουμε τους φόβους τους σε πραγματικότητα, οργανώνοντας αποτελεσματικά την απεργία μας για να το επιβάλλουμε. 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 5ήμερες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ

            Είναι κρίσιμο οι συνελεύσεις να έχουν μαζικότητα και να αποφασίσουν απεργία διαρκείας στο πλευρό των καθηγητών. Κάθε άλλη πρόταση όπως για παράδειγμα για μια  48ωρη απεργία με την ΑΔΕΔΥ, που καταθέτει το ΔΣ της ΔΟΕ και οι παρατάξεις, ΔΑΚΕ. ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ αποτελούν προσπάθεια να σταματήσει η δυναμική του κλάδου. Να μην τους ακολουθήσουμε. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας και σε όλο το Δημόσιο που ξεσηκώνεται. Γιατί ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
Κεντρικό ρόλο παίζει η ενεργοποίηση των απεργιακών επιτροπών σε κάθε διδασκαλικό σύλλογο. Είναι ο μοχλός που θα βάλει σε κίνηση όλους τους συναδέλφους, θα ξεπεράσει τις τρικλοποδιές των γραφειοκρατών της ΔΟΕ και θα εξασφαλίσει την επιτυχία της απεργίας. Έχουμε την εμπειρία απο την μεγάλη απεργία του 2006 για να οργανώσουμε έτσι τον αγώνα μας
Απεργιακές επιτροπές που περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία. Πείθουν τους πιο διστακτικούς συναδέλφους για να μπουν στην απεργία διαρκείας, και οργανώνουν την περιφρούρηση του σχολείου. Οργανώνουν σε κάθε περιοχή συσκέψεις με τους καθηγητές, εργατικά σωματεία, ενώσεις γονέων,  συλλογικότητες,  για να μπουν ενεργά στο πλευρό μας στην στήριξη της απεργίας. Οργανώνουμε εξορμήσεις της απεργιακής επιτροπής σε μαζικούς χώρους δουλειάς της περιοχής μας. Σε Νοσοκομεία, σε Δήμους, σε κάθε χώρο δουλειάς δημόσιο ή ιδιωτικό, για να τον ξεσηκώσουμε, να τον βάλουμε στον αγώνα, να κερδίσουμε τη συμπαράστασή του. Συγκροτούμε σε κάθε Σύλλογο αλλά και κεντρικά ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. 

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου