Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στις Συνελεύσεις αποφασίζουμε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες- Οργανώνουμε απεργιακές επιτροπές!


Ξεσηκωμένους τους εκπαιδευτικούς μας βρίσκει η αρχή της σχολικής χρονιάς, για να δώσουμε συλλογικά και αγωνιστικά τη δική μας απάντηση στις επιθέσεις της συγκυβέρνησης, με οργάνωση σε κάθε σύλλογο και ΕΛΜΕ του κλεισίματος των σχολείων από τις 16 Σεπτέμβρη και της απεργίας διαρκείας που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Γιατί ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε ανοιχτή την πρόσβαση στην Παιδεία για τα παιδιά των εργαζόμενων είναι να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας που θα νεκρώσει όλη την εκπαίδευση.
            Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και των απολύσεων. επειδή καταλαβαίνει ότι είναι στα τελευταία της,  προσπάθησε και μέσα στον Αύγουστο να περάσει όσα περισσότερα μέτρα μπορούσε. Μαζί με την διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, ήρθαν οι χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις, η ουσιαστική κατάργηση μαθημάτων και επομένως οργανικών θέσεων και ο πολλαπλασιασμός των εξετάσεων στο Λύκειο, που θα πετάξει έξω από τη δημόσια εκπαίδευση χιλιάδες παιδιά φτωχών εργατικών οικογενειών. 
Και το βαρέλι των επιθέσεων δεν έχει πάτο. Πίσω από τις βλακείες, που επαναλαμβάνουν μονότονα ο Σαμαράς και οι υπουργοί του ότι τάχα “έφτασε το τέλος της κρίσης” και “θα έχουμε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα”, η αλήθεια είναι ότι περνάνε τις μεγαλύτερες περικοπές, τη διάλυση των σχολείων, των νοσοκομείων, των δημοτικών υπηρεσιών και τη λεηλασία και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Βουτηγμένοι στον βούρκο, αγκαλιά με τον κάθε Μελισσανίδη τα στελέχη της κυβέρνησης υλοποιούν την πιο βάρβαρη επίθεση, που δολοφονεί 19χρονους για ένα ευρώ. Όμως τρέμουν τις εργατικές αντιστάσεις.
            Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών μέσα στο Αύγουστο, με παραστάσεις, διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, συσκέψεις και διαδηλώσεις είναι το νήμα που συνδέει τη μαζική απόφαση του Μαΐου, για απεργία διαρκείας με την απόφαση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργία το Σεπτέμβρη. Η απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απο 16 Σεπτέμβρη μπορεί να γίνει η αιχμή του απεργιακού δόρατος όλης της εργατικής τάξης και όλοι μαζί, συντονισμένα να τους ανατρέψουμε. Κάθε άλλη πρόταση για μια  48ωρη απεργία, που κατέθεσαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΔΑΚΕ. ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ αποτελούν προσπάθεια να σταματήσουν το ξεδίπλωμα της δυναμικής του κλάδου.
            Σήμερα υπάρχουν περισσότερο απο ποτέ οι όροι και οι προϋποθέσεις για να αποφασίσουμε και να προχωρήσουμε στη σύγκρουση. Οι διδασκαλικοί σύλλογοι έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία 9 συλλόγων να βάλουν τα βήματα για να μπεί και η ΔΟΕ σε πενθήμερες  επαναλαμβανόμενες. Τα νοσοκομεία είναι σε απεργιακό αναβρασμό με απεργίες και καταλήψεις όλο το καλοκαίρι για να αποτρέψουν το κλείσιμο των νοσοκομείων, που ανακοίνωσε ο φασίστας Γεωργιάδης, αλλά και να σταματήσουν τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Απεργούν και συντονίζονται από τα κάτω για να κλιμακώσουν μαζί με την ΟΛΜΕ. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν, για σχεδόν τρείς μήνες, τις καταλήψεις στα κτίρια σε όλη την Ελλάδα και την εκπομπή του δικού τους απεργιακού προγράμματος, δείχνοντας τι σημαίνει εργατικός έλεγχος. Οι χώροι του δημοσίου είναι σε κατάσταση αναβρασμού και προχωράνε σε απεργίες με διάρκεια. Αυτό το κλίμα ανάγκασε ακόμη και η ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Οχι μόνο δεν θα είμαστε μόνοι μας αλλά αντίθετα μπορούμε να χτίσουμε ένα δυνατό απεργιακό ποτάμι που θα τους ανατρέψει.
            Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση του αγώνα μας είναι η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε ΕΛΜΕ (και κάθε Διδασκαλικό Σύλλογο) για την υλοποίηση της απόφασης του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για Απεργία Διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απο τις 16 Σεπτέμβρη.
·      Οι απεργιακές επιτροπές οργανώνουν τα σχολεία απο τις 2 Σεπτέμβρη να μετατραπούν όλα σε κέντρα οργάνωσης της συνέλευσης της ΕΛΜΕ για να είναι ακόμη πιο μαζικές και απο αυτές του Μάη. και της απεργίας διαρκείας. Γι΄ αυτό, πρέπει να είναι ανοιχτές και μαζικές ώστε να συσπειρώσουν όλους τους συναδέλφους που θέλουν να βοηθήσουν στην οργάνωση της μάχης.
·      Οργανώνουμε ή ενεργοποιούμε όσες έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, συσκέψεις με συλλόγους, σωματεία, ενώσεις γονέων, μαθητές και μαζικούς φορείς για τον συντονισμό της δράσης μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου