Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μαθητές εκπαιδευτικοί ξεσηκωνόμαστε ενάντια στους ναζί.
Τις τελευταίες μέρες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις προσπαθούν με εθνικιστικά συνθήματα να κατασκευάσουν, «καταλήψεις» σε σχολεία. Με πραξικοπηματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, παρακάμπτουν τις γενικές συνελεύσεις των μαθητών, προσπαθώντας να διημιουργήσουν κλίμα για να κλείσουν τα σχολεία με πρόσχημα το Μακεδονικό και με σωβινιστικά πολεμοκάπηλα συνθήματα, καλούν στη διεκδίκηση εδαφών απο γειτονικές χώρες, καλιεργούν το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Η κίνηση αυτή είναι η συνέχεια απο τις αποτυχημένες προσπάθειες να υπονομεύσουν τον εορτασμό της γιορτής του Πολυτεχνείου με περιστατικά φασιστών που επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από την ιδιότητα του γονέα, για να παρενοχλήσουν και να στοχοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. 

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλες φασιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις, προσπαθούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν χώρο και επιρροή, να σπάσουν την απομόνωση τους και να αποπροσανατολίσουν την νεολαία και τους εργαζόμενους, απο τα πραγματικά ζητήματα, για τις άθλιες συνθήκες στα σχολεία, στις γειτονιές και στις ζωές μας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθούν να ποτίσουν με το εθνικιστικό δηλητηριό τους τα σχολεία, την ώρα που μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δίνουν μάχη για να μην περάσει το νέο σχολείο των περικοπών και της αγοράς, που παλεύουν για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, για χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου. Την ώρα που εξελίσσονται πανελλαδικά μεγάλες κινητοποιήσεις για να μην υποβαθμισθούν και άλλο τα μουσικά και καλιτεχνικά σχολεία. 

Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούμαστε. Όσο και να προσπαθούν τα φασιστοειδή, πίσω από οποιαδήποτε μάσκα, να στοχοποιήσουν τους αντιφασίστες και δημοκράτες εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα βρουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ενωμένο απέναντί τους. 

Το μαθητικό κίνημα και οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει μάχες ξανά και ξανά, ενάντια στους φασίστες και το δηλητηριό τους. Μαζί με χιλιάδες άλλο κόσμο διαδήλωσαν στους δρόμους, το Σεπτέμβρη του 2013, όταν οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. 

Κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία, με μαζικές κινητοποιήσεις, όταν οι φασίστες φοράγανε την μάσκα του αγανακτισμένου γονιού που ήθελε να διώξει τα προσφυγόπουλα. 

Μόλις πριν μερικές μέρες στις 17 του Νοέμβρη γέμισαν τους δρόμους, κατα χιλιάδες μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα μαζικά συλλαλητήρια για την εξέγερση του πολυτεχνείου, βροντοφωνάζοντας ποτέ ξανά φασισμός.

Η προσπάθεια των φασιστών για να γενικεύσουν τις κατασκευασμένες καταλήψεις, βρίσκεται ήδη μπροστά στις αντιδράσεις που ξεσηκώνουν το σύνολο των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, για μια ακόμα φορά η δύναμη βρίσκεται στην τεράστια αντιφασιστική και αντιρατσιστική πλειοψηφία του κόσμου της εκπαίδευσης που χρειάζεται να μπεί αποφασιστικά μπροστά. 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το σύνολο των συλλόγων διδασκόντων να αποτρέψουν κάθε τέτοια ακροδεξιά προσπάθεια, να υπερασπιστούν το σχολείο και τους μαθητές από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Να στηρίξουν τους μαθητές μας, που με αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά αντανακλαστικά, μπαίνουν μπροστά για να μπλοκάρουν την παραμικρή προσπάθεια τέτοιας κίνησης, είτε στις 29/11 είτε σε άλλη χρονική στιγμή. Ήδη η ΕΛΜΕ Χανίων και η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις.

Ολες οι ΕΛΜΕ μέσα και απο το γύρο των γενικών συνελεύσεων που έχουν, αλλά και την συνέλευση των προέδρων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των φασιστών και να αναλάβουν όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τα πρωτοβάθμια σωματεία για να κοινή δράση απέναντι σε φασισμό-εθνικισμό- ρατσισμό. Να στηρίξουμε την καμπάνια για την επιτάχυνση της δίκης και τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ώστε να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί. Να καταδικαστούν από το Εφετείο σε ισόβια οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες του Σαχζάτ Λουκμάν. Να οργανώσουμε από τώρα βήμα βήμα, την καμπάνια για μια μεγάλη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στις 16 Μάρτη 2019. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου