Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ: Ανακοίνωση με αφορμή εθνικιστικές – φασιστικές κινήσεις στα σχολεία

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες της προσπάθειας ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν φασιστικού-εθνικιστικού χαρακτήρα «καταλήψεις» σε σχολεία σε όλη τη χώρα, αλλά και εδώ στα Χανιά. Με τον πλέον πραξικοπηματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, κατά τις προσφιλείς μεθόδους τους, παρακάμπτουν τα 15μελή συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις των μαθητών, προσπαθώντας να κλείσουν σχολεία με προμετωπίδα το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας και τη διεκδίκηση της Β. Ηπείρου, με αφορμή το θάνατο του Κατσίφα.
Είναι εμφανής η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλων φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων, να ξαναβγούν στην επιφάνεια της πολιτικής συζήτησης και να διεκδικήσουν χώρο και λόγο ανάμεσα σε ανήλικους μαθητές. Μια προσπάθεια που την έχουμε ξαναδεί το 2012-‘13, οπότε και ανακόπηκε μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα και τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος.
Η αποτυχία των προσπαθειών για γενικευμένες καταλήψεις, αλλά και οι αντιδράσεις που προκαλούν στο σύνολο των μαθητικών κοινοτήτων, των εκπαιδευτικών και των γονέων, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το αντιφασιστικό αίσθημα της πλειοψηφίας του κόσμου της εκπαίδευσης. Όσο κι αν οι θρασύδειλοι φασίστες καλούν με ανυπόγραφα sms και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων να «κάνουν καταλήψεις» στα σχολεία τους με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα και διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες, είναι οι ίδιοι και η Χρυσή Αυγή, που δικάζονται ως εγκληματική οργάνωση για σωρεία εγκληματικών ενεργειών.
Ως ΕΛΜΕ Χανίων:
  • Καλούμε τους μαθητές μας που έχουν, στο πρόσφατο παρελθόν, διατρανώσει τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά τους πιστεύω να είναι σε εγρήγορση και να μπλοκάρουν την παραμικρή προσπάθεια τέτοιας κίνησης, είτε στις 29/11 είτε άλλη χρονική στιγμή.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το σύνολο των συλλόγων διδασκόντων να αποτρέψουν τις όποιες τέτοιες προσπάθειες και να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ και στην αντιφασιστική ομάδα της ΕΛΜΕ, εάν χρειάζονται στήριξη. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το σχολείο και τους μαθητές από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού, να αποκαλύψουν το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού με τα καμένα χωριά από τους ναζί τη Κάντανο, τη Βιάννο , τα Ανώγεια, τις εκτελέσεις στο Κοντομαρί, τη Χούντα….
  • Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας να ενημερώνουν τα παιδιά για τις προσπάθειες που γίνονται εις βάρος των μαθητών από αυτές τις ακροδεξιές ομάδες, καθώς στόχος τους είναι η στρατολόγηση νέων μελών σ’ αυτές τις ομάδες.
Η ΕΛΜΕ Χανίων το επόμενο διάστημα  θα αναλάβει  όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές, τους γονείς , πρωτοβάθμια σωματεία για να κοινή δράση απέναντι στο φασισμό-εθνικισμό- ρατσισμό.
  • ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥς ΛΑΟΥΣ
  • ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ    
Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων

Τετάρτη 28/11 στις 19.00  1ο Γυμνάσιο
Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες (μόνιμους, αναπληρωτές,) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την   Τετάρτη  28 Νοέμβρη 2018 στις 7 μμ. στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων  Πλ. Αγοράς. με θέματα:
  1. Ενημέρωση-εκτίμηση για τις  εξελίξεις στην εκπαίδευση και τα προβλήματα στον κλάδο. (Νέο Λύκειο, αυτοαξιολόγηση, διορισμοί,  νέος τρόπος διορισμού, δικαιώματα αναπληρωτών, ανάπτυξη τμημάτων σε ΕΠΑΛ & ΓΕΛ,  δράσεις της ΕΛΜΕ, Αιτήματα-διεκδικήσεις
  2.  Προγραμματισμός δράσης
Η Γ. Συνέλευση πραγματοποιείται στα πλαίσια του καλέσματος της ΟΛΜΕ για συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πανελλαδικά και Γ. Συνέλευση των Προέδρων το Σάββατο 1 Δεκέμβρη.
πηγή:Αγώνας της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου