Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΔΟΕ ΟΛΜΕ 11/1 ΑΠΕΡΓΙΑ, 1μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/1 ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ ΟΛΜΕ
συγκέντρωση 1μμ προπύλαια
απεργιακή κλιμάκωση μέχρι την νίκη!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί - Αυξήσεις στους μισθούς


Στις 11 Γενάρη ΔΟΕ ΟΛΜΕ καλούν σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, με συγκέντρωση 1μμ στα προπύλαια και πορεία στην Βουλή. Εκείνη την μέρα βάζουμε απεργιακό λουκέτο στα σχολεία, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ, αντίστοιχα με αποφάσεις των ΕΛΜΕ ξεχειλώνουμε τις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ σε 24ωρη απεργία. Συλλογικά με τα πανό των συλλόγων μας πλημμυρίζουμε τους δρόμους, για να επιβάλουμε ότι δεν θα περάσει το νέο σύστημα ''διορισμών'' και να ανοίξουμε το δρόμο για τους χιλιάδες μόνιμους διορισμούς που έχουν ανάγκη τα σχολεία εδώ και τώρα! Με ανθρώπινα ωράρια, συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά δυο μέρες πριν από τις γιορτές, ότι θα προχωρήσει στην ψήφιση ενός νέου συστήματος διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση, με επίχρυσο περιτύλιγμα την υπόσχεση ελάχιστων διορισμών (4500 στην Ειδική Αγωγή και ακόμη 10.500 σε βάθος τριετίας) και την μείωση των μαθητών ανά τάξη.

Υποσχέσεις διορισμών που ακόμα και αν φτάσουν να υλοποιηθούν, είναι σταγόνα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των προσλήψεων θα καλύψει τα χιλιάδες κενά όσων θα συνταξιοδοτηθούν αυτά τα τρία χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την μείωση της αναλογίας των μαθητών, αέρας κοπανιστός και κούφιες υποσχέσεις, αφού δεν συνοδεύεται από άνοιγμα των σχολικών μονάδων που όλα αυτά τα χρόνια καταργηθήκανε ή συγχωνευθήκανε, από διορισμούς και χρηματοδότηση.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε, είναι κομμάτι των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί το υπουργείο παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Κυνικά αντί να προχωρήσει στην μονιμοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών που κράτησαν όρθια τα δημόσια σχολεία εδώ και χρόνια, εξαγγέλλει μοριοδότηση της προϋπηρεσίας με ταβάνι, επιβάλει μέσα από το προσοντολόγιο, πλαίσιο αξιολόγησης και απολύσεις, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα συνεχή ανταγωνιστικό κυνήγι τίτλων και μεταβαλλόμενων προσόντων. Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε μια μέρα από την δουλειά μας. Μόνη λύση είναι η μονιμοποίηση, όχι η μοριοδότηση και το προσοντολόγιο. 

Η απεργία στις 11 Γενάρη χρειάζεται να έχει μαζική επιτυχία, να δείξει την δύναμή μας, να γίνει βήμα απεργιακής κλιμάκωσης και ξεσηκωμού με νέα 48 ωρη απεργία την επόμενη βδομάδα είτε πάει για ψήφιση είτε όχι το σχέδιο νόμου. Να απλώσουμε την σύγκρουση αυτή σε κάθε κομμάτι ιδιαίτερα του δημοσίου όπου χιλιάδες συμβασιούχοι σε νοσοκομεία ,δήμους, υπηρεσίες δίνουνε αντίστοιχες μάχες για μόνιμη δουλειά. Να συντονίσουμε τους αγώνες μας συγκροτώντας ένα απεργιακό ξεσηκωμό που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει.

Ετσι μπορούμε να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση. Η δύναμη των αγώνων μας είναι πίσω από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις όποιες κατακτήσεις κερδίσαμε σε μια σειρά από εργασιακούς κλάδους. Αντίστοιχα οι προσλήψεις που υπόσχεται το υπ. Υγείας και η παραμονή στην δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων, προέκυψαν εξαιτίας ενός μαζικού κινήματος στα νοσοκομεία που τουλάχιστον δυο χρόνια τώρα βρίσκεται διαρκώς στο δρόμο. Το ίδιο και οι μονιμοποιήσεις των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις, αλλά και για να ξηλώσουμε όλες τις μνημονιακές πολιτικές που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει, είναι η κλιμάκωση των αγώνων και το δυνάμωμα τους όλη την επόμενη περίοδο. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, προχωράνε σε πανελλαδική συνέλευση την Κυριακή 20 Γενάρη στις 10πμ στην αίθουσα της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραΐσκάκη στην Αθήνα, ώστε να βρεθούμε μαζί από όλους τους χώρους συμβασιούχοι και μόνιμοι, σωματεία και συνδικαλιστές για να συντονίσουμε και να στηρίξουμε την κλιμάκωση αυτών των αγώνων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου