Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1
Η 11 Γενάρη έδειξε την δυναμή μας
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ!
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 11 Γενάρη χιλιάδες εκπαιδευτικοί πλημμύρισαν τους δρόμους πανελλαδικά, σε μια από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μετά από πολλά χρόνια, ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας. 
Στο κέντρο της Αθήνας μια οργισμένη διαδήλωση, από χιλιάδες εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και μόνιμους, μαζί με τα σωματεία τους, καθώς και φοιτητές βάδισαν στην βουλή και του Μαξίμου, όπου βρέθηκαν μπροστά στις κλούβες, τα χημικά και την καταστολή των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα των τραυματισμό διαδηλωτών. Μαζί τους βάδισε αντιπροσωπία υγειονομικών του Συντονιστικού Νοσοκομείων και απεργοί υγειονομικοί του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ.Σαββας, δείχνοντας έμπρακτα όχι μόνο την συμπαράστασή τους, αλλά και την προοπτική να χτιστεί ένας δυνατός απεργιακός συντονισμός, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και το άνοιγμα μόνιμων διορισμών σε όλο το δημόσιο.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας πίστεψε ότι με κόλπα, με αιφνιδιαστικές κινήσεις, αφήνοντας ελάχιστες μέρες, με κλειστά σχολεία, με διαδικασίες εξπρές, με εκβιαστικά διλήμματα και προσπάθειες να δημιουργήσει συνθήκες αλληλοσπαραγμού η απεργιακή κινητοποίηση θα αποτύγχανε. Η οργισμένη απάντηση που δώσαμε, αναπληρωτές και μόνιμοι, ενωμένοι, μέσα από τα σωματεία μας, με τον απεργιακό ξεσηκωμό της Παρασκευής 11/1 είναι ξεκάθαρη, το προσοντολόγιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Αυτός είναι και ο δρόμος για να συνεχιστεί o αγώνας μέχρι την νίκη!

Αυτή η εικόνα ανάγκασε και τις ομοσπονδίες μας ΔΟΕ ΟΛΜΕ να κηρύξουν νέα απεργία την Δευτέρα 14/1, αλλά και την ΑΔΕΔΥ να αποφασίζει στάση εργασίας για όλο το δημόσιο και να καλεί στην συγκέντρωση στις 3μμ έξω από την βουλή, ενάντια στην ψήφιση του προσοντολόγιου.

Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε, την Δευτέρα 14/1 οργανώνουμε πανελλαδικά την μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια. Διεκδικούμε από όλες τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρες στάσεις εργασίας. Τη Δευτέρα όλα τα σχολεία κλειστά! Στην Αθήνα κατεβαίνουμε μαζικά στην προσυγκέντρωση στις 1:30μμ στα προπύλαια για να διαδηλώσουμε στην Βουλή.

Διεκδικούμε απεργιακή συνέχεια, τα συνδικάτα μας, οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν νέα συντονισμένη πανεκπαιδευτική αγωνιστική κινητοποίηση, με απεργίες και καταλήψεις. Γύρο γενικών συνελεύσεων και συνελεύσεις προέδρων από ΔΟΕ ΟΛΜΕ που να αποφασίσουν απεργία με διάρκεια. Την Τετάρτη 16/1 συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, να διεκδικήσουμε απόφαση για νέα πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο. Ακόμα και αν αναγκάσουμε τον Γαβρόγλου να κάνει πίσω για το προσοντολόγιο, είναι η ώρα να επιβάλουμε τους χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις που έχουν ανάγκη τα σχολεία, η υγεία, οι Δήμοι αλλά και όλο το δημόσιο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, προχωράνε σε πανελλαδική συνέλευση την Κυριακή 20 Γενάρη στις 10πμ στην αίθουσα της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραΐσκάκη στην Αθήνα, ώστε να βρεθούμε μαζί από όλους τους χώρους συμβασιούχοι και μόνιμοι, σωματεία και συνδικαλιστές για να συντονίσουμε και να στηρίξουμε την κλιμάκωση αυτών των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου