Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

2/10 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ενάντια στο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ

2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ 
ενάντια στο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ
Κλιμακώνουμε την αντίσταση μας με νέα πανεργατική απεργία στις 2 Οκτώβρη, ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο που κατεβάζει στη βουλή η ΝΔ την επόμενη βδομάδα, με μεγάλες επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όλων μας. Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου κάτω από τον φόβο που έχουν όλες οι κυβερνήσεις της δεξιάς για το εργατικό κίνημα. Η επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων πανελλαδικά, ανάγκασαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να προχωρήσει στη νέα πανεργατική απεργία. Η μάχη για να τσακίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης της Δεξιάς είναι μπροστά μας.

Πάνε να νομοθετήσουν το τέλος των κλαδικών συμβάσεων. Οι επιχειρήσεις με «οικονομικά προβλήματα» θα εξαιρούνται από την κλαδική σύμβαση. Οι τοπικές συμβάσεις και οι συμβάσεις των κάθε είδους «Ενώσεων προσώπων», θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων. Τα αφεντικά θα καταργούν πλέον «νόμιμα» τις συλλογικές συμβάσεις, συμπιέζοντας μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα όπως βολεύει στην κερδοφορία τους.

Πάνε να νομοθετήσουν το χτύπημα του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην απεργία.Θέλουν να θεσπίσουν το "ηλεκτρονικό μητρώο" που θα το διαχειρίζεται ο υπουργός και οι φίλοι του και όχι τα σωματεία. Έτσι θα μπορούν να φακελώνουν τους συνδικαλισμένους εργάτες. Θέλουν να καθιερώσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες. Προχωράνε ένα βήμα παραπέρα από τον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβλεπε 50%+1 των μελών του σωματείου να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, για να έχει ισχύ η απόφαση. Τώρα θέλουν να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά με την ευγενική χορηγία του αφεντικού πάνω από το κομπιούτερ.
Δεμένες με αυτές τις επιθέσεις είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, το γρήγορο ξεπούλημα στη ΔΕΗ, το Νερό, την Ενέργεια, τα ΕΛΤΑ, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αλλά και απολύσεις για τους συμβασιούχους και συνέχιση των περικοπών που έχουν ρημάξει τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει μπροστά μια μεγάλη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα γιατί πλέον οι μπαρούφες του Μητσοτάκη ότι θα φέρει τις επενδύσεις και θα μειώσει τα πλεονάσματα που απαιτεί η ΕΕ, είναι μακρινό παρελθόν. Η χρεωκοπία της Thomas Cook με την οποία συνομιλούσαν οι απατεώνες υπουργοί της ΝΔ για να μας φέρουν την «ανάπτυξη», δείχνει ότι τώρα που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται σε μια νέα ύφεση, για την δεξιά ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν ψηλά τα κέρδη των αφεντικών και να μαζεύονται τα υπέρογκα πλεονάσματα του 3,5% είναι να τσακιστούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί, τα ωράρια και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη, παρόλο που την σαμποτάρισε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν πετυχημένη και έδειξε ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τις επιθέσεις της ΝΔ. Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων οργάνωσαν με επιτυχία την πανεργατική απεργία στις 24/9 και τώρα μπαίνουν μπροστά για την κλιμάκωση. Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις και περιοδείες να εξασφαλίσουμε ότι θα νεκρώσουν όλοι οι χώροι και θα συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Με την επιτυχία της απεργίας θα ανοίξουμε τον δρόμο για νέα πανεργατική κλιμάκωση αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα για ψήφιση. Αλλά αλλά και για να στηρίξουμε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, αντίθετα να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς προϋποθέσεις, για να σταματήσουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του Νερού της Ενέργειας, για να δυναμώσουμε την απεργία στην Υγεία στις 23 Οκτώβρη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Αυτές τις μάχες δίνει ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και σε καλούμε να τις δώσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου