Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειά έχει σημάνει με τη νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης φέρνει αιφνιδιαστικά στον «αναπτυξιακό» νόμο που κατεβάζει στη βουλή την επόμενη βδομάδα, μια σειρά από επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Πάνε να νομοθετήσουν το τέλος των κλαδικών συμβάσεων. Πλέον για την όποια επέκτασή μιας κλαδικής σύμβασης, είναι όρος να υπάρχει "τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου". Προβλέπουν ότι οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις και οι συμβάσεις που μπορούν να υπογράφουν οι κάθε είδους «Ενώσεις προσώπων», θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα αφεντικά θα καταργούν πλέον «νόμιμα» τις συλλογικές συμβάσεις, συμπιέζοντας έτσι τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα όπως βολεύει την κερδοφορία τους. Και ταυτόχρονα πάνε να καταργήσουν το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ και να κάνουν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη.

Την ίδια ώρα πάνε να νομοθετήσουν το χτύπημα του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην απεργία. Θέλουν να θεσπίσουν το "ηλεκτρονικό μητρώο" που θα το διαχειρίζεται ο υπουργός και οι φίλοι του και όχι τα σωματεία. Έτσι θα μπορούν να φακελώνουν τους συνδικαλισμένους εργάτες. Θέλουν να καθιερώσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες. Προχωράνε ένα βήμα παραπέρα από τον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβλεπε 50%+1 των μελών του σωματείου να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, για να έχει ισχύ η απόφαση. Τώρα θέλουν να ψηφίζουν «και τα δέντρα» και μάλιστα ηλεκτρονικά με την ευγενική χορηγία του αφεντικού πάνω από το κομπιούτερ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει μπροστά να υλοποιήσει την προεκλογικής της υπόσχεση για «σάρωμα όλων των εμποδίων, για να πετύχουμε την ανάπτυξη». Οι μπαρούφες του Μητσοτάκη ότι θα φέρει τις επενδύσεις και θα μειώσει τα πλεονάσματα που απαιτεί η ΕΕ πλέον είναι μακρινό παρελθόν. Είναι προφανές ότι τώρα που βυθίζεται η παγκόσμια οικονομία σε μια νέα ύφεση, για την δεξιά ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν ψηλά τα κέρδη των αφεντικών είναι να τσακιστούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί, τα ωράρια και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
Η διαδήλωση στη ΔΕΘ πριν λίγες μέρες έδειξε ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τις επιθέσεις της ΝΔ. Αυτή τη διάθεση χρειάζεται να την μετατρέψουμε σε απεργιακό αγώνα για να τους τσακίσουμε. Χρειαζόμαστε ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι η διοίκηση της είναι διορισμένη από τα δικαστήρια και να αποφεύγει να προκηρύξει άμεσα απεργία. Το ίδιο χρειάζεται να κάνει και ΑΔΕΔΥ και όχι να κρυφτεί πίσω από το ότι η ίδια δεν υπογράφει Συλλογική Σύμβαση. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συνεδριάζει εκτάκτως το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη και πρέπει να αποφασίσει 24ωρη απεργία για την επόμενη βδομάδα το ίδιο χρειάζεται να κάνει κάθε Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία και πρωτοβάθμιο σωματείο. Όπως κινηθήκαμε το 2018, στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα Συνδικάτα, με απεργιακές αποφάσεις σωματείων και ομοσπονδιών, το ίδια θα χρειαστεί να κάνουμε και τώρα για να τους σταματήσουμε. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΩΡΑ 6:30μμ αμφιθ. ΑΓ.ΣΑΒΒΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου