Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: 1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Την Πρωτομαγιά θα βρεθούμε όλοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και αφεντικά, ότι το εργατικό κίνημα συνεχίζει την μάχη για να τα πάρουμε όλα πίσω, αλλά και για να μην αφήσουμε την ακροδεξιά να σπείρει μέσα στην προεκλογική περίοδο το ρατσιστικό της δηλητήριο. 
Η φετινή πρωτομαγιά δεν είναι ούτε εθιμοτυπική, ούτε προεκλογική φιέστα. Είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε. Φέρνει μαζί της τις μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι της Cosco, για συλλογικές συμβάσεις ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Την μάχη των εργολαβικών της ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ για συμβάσεις και μονιμοποίηση. Τον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στα σχολεία. Τις μάχες στα νοσοκομεία για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Τις μάχες σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους χώρους από τους ντελιβεράδες, μέχρι τους τραπεζοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Είναι η συνέχεια της απεργιακής 8 Μάρτη
Αλλά ταυτόχρονα, θα είναι και ένα σημαντικό βήμα για τους αγώνες που ακολουθούν. Γιατί το εργατικό κίνημα μέσα στην προεκλογική περίοδο δεν υποστέλλει τις σημαίες της σύγκρουσης. Τα νοσοκομεία προχωράνε σε πανελλαδική απεργία στις 16 Μάη. Ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων διεκδικούν μονιμοποίηση όλων και μαζικές προσλήψεις στην Υγεία. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής προχωράνε σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 9 Μάη. 
Από κάθε εργατικό χώρο έρχεται το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται την συνέχιση των μνημονιακών περιορισμών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Δεν αποδέχονται τις πολιτικές των «υπερπλεονασμάτων» διεκδικώντας ανατροπή της λιτότητας και της μνημονιακής λεηλασίας. Παλεύουμε για να σπάσουμε την «κανονικότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση την κανονικότητα δηλαδή της φτωχοποίησης. Γιατί αυτή η πολιτική αφήνει τα περιθώρια στα αφεντικά και στη Νέα Δημοκρατία να φιλοδοξούν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την επίθεση από εκεί που την έφτασε η διαχείριση του Τσίπρα.
Την πρωτομαγιά απεργούμε και διαδηλώνουμε άντρες και γυναίκες για να βάλουμε φρένο στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Για να σταματήσουμε την ανισότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, την κατάρρευση των νοσοκομείων, η διάλυση των γηροκομείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, της Παιδείας, που έχουν σημάνει περισσότερα βάρη στις πλάτες των γυναικών. 
Την Πρωτομαγιά απεργούμε και διαδηλώνουμε για να μην αφήσουμε τα περιθώρια στην ακροδεξιά που καραδοκεί να σηκώσει κεφάλι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους και πνιγμούς προσφύγων. Παλεύουμε μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια τους πρόσφυγες για ανοιχτά σύνορα, ενάντια στην ισλαμοφοβία. Παλεύουμε για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν φυλακή ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί. Να μην περάσει η σκανδαλώδης αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που μειώνει τις ποινές για τους ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης. 
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου