Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΟΛΜΕ:12 ΑΠΡΙΛΗ,πανεκπαιδευτική απεργία

12 ΑΠΡΙΛΗ,πανεκπαιδευτική απεργία

Όλοι και όλες στα απεργιακά συλλαλητήρια

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το Λύκειο

Όχι σχολείο εξεταστικό κέντρο - ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης Λεφτά για τα σχολειά – αυξήσεις στους μισθούς, Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί- Μονιμοποίηση των αναπληρωτών, Όχι στο προσοντολόγιο – Όχι αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση
Απεργιακή κλιμάκωση μέχρι την νίκη!
Στις 12 Απρίλη βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλα τα σχολεία. Συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα προπύλαια και στα συλλαλητήρια πανελλαδικά μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς τους και τους φοιτητές, για να σταματήσουμε την νέα επίθεση του υπουργού παιδείας, που με το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις αλλαγές πρόσβασης στα πανεπιστήμια, χτυπά το δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Πρόκειται για μια σειρά αντιεκπαιδευτικές αλλαγές σε όλη την εκπαίδευση. Η Γ τάξη του Γενικού Λυκείου μετατρέπεται σε «προπαρασκευαστική» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως μοναδικά μαθήματα γενικής παιδείας της Γ Λυκείου παραμένουν μόνο η Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Θρησκευτικά και η Φυσική Αγωγή, ενώ αυξάνει η ύλη των μαθημάτων Προσανατολισμού, πράγμα που στερεί τα παιδιά από την παροχή των απαραίτητων επιστημονικών γνώσεων .
Το σχολείο μετατρέπεται σε ένα συνεχές εξεταστικό ''κόσκινο” αφού προστίθενται συνεχώς νέοι εξεταστικοί φραγμοί, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα λιγότεροι μαθητές να τελειώνουν το σχολείο. Ενώ οι νέοι εξεταστικοί φραγμοί και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός θα οδηγήσουν σε νέα γιγάντωση φροντιστηρίων και παραπαιδείας.
Κάνει ακόμα ποιο δύσκολη και απρόσωπη την διαδικασία απόκτησης απολυτηρίου. Το 40% του βαθμού του απολυτηρίου θα προκύπτει από εξετάσεις στα τέσσερα μαθήματα των πανελλαδικών με θέματα εξωτερικά του σχολείου, σε ομάδες σχολείων που θα επιτηρούνται και θα βαθμολογούνται από καθηγητές άλλων σχολείων. Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα ΕΠΑΛ, αφού το απολυτήριο τους δεν θα μπορεί να οδηγήσει στην εισαγωγή σε κάποιο τμήμα (ΤΕΠ), χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο χωρισμός των πανεπιστημιακών τμημάτων «σε χαμηλής και υψηλής ζήτησης, όχι μόνο δεν έχει σχέση με το δικαίωμα στην μόρφωση και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή, αλλά γίνεται με αγοραίους όρους προσφοράς και ζήτησης, πάει χέρι χέρι με τις επιθέσεις των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, τη δημιουργία σχολών, τμημάτων, προγραμμάτων και πτυχίων πολλών ταχυτήτων.
Για τους εκπαιδευτικούς οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες που διδάσκουμε και δουλεύουμε, απλώνοντας την εργασιακή ομηρία, με τη μείωση ωρών και αντικειμένων.
Όλη αυτή η επίθεση είναι κομμάτι των αντιδραστικών επιθέσεων του Γαβρόγαλου και των δημοσιονομικών επιλογών της κυβέρνησης για υπέρογκα πλεονάσματα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Μικρότερο Γενικό Λύκειο είναι ένα Λύκειο προσαρμοσμένο στις περικοπές για να βγαίνουν τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Οι ομάδες σχολείων για τις απολυτήριες εξετάσεις θα είναι η βάση για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων από το Σεπτέμβρη και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αργότερα. Η αδυναμία συγκρότησης τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού με βάση και την Υ.Α για την συγκρότηση τμημάτων θα οδηγήσει στη συρρίκνωση τμημάτων σχολείων και τη μείωση θέσεων εργασίας. Παράλληλα προωθείται το Προσοντολόγιο – λαιμητόμο αξιολόγησης και διαίρεσης των αναπληρωτών, η υπονόμευση των ΕΠΑΛ και η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών.
Για αυτό η μάχη αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την ΟΛΜΕ, χρειάζεται να πάρουν απόφαση για απεργία και η ΔΟΕ και τα σωματεία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ήδη το συντονιστικό των αναπληρωτών καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στις 12/4 και καλεί την ΔΟΕ να πάρει απόφαση για απεργία. Με πανεκπαιδευτικό μέτωπο μόνιμων και αναπληρωτών, φοιτητών, μαθητών και συλλόγους γονέων μπορούμε να νικήσουμε.

Να οργανώσουμε την μαζική επιτυχία της απεργίας στις 12 Απρίλη και να κλιμακώσουμε απεργιακά. Ενωμένοι να δώσουμε την μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών. Να ξαναπιάσουμε την σκυτάλη από τον μεγάλο πανεκπαιδευτικό αγώνα του Γενάρη ενάντια στο προσοντολόγιο και τις απολύσεις, να ξανανοίξουμε τον αγώνα για την μονιμοποίηση και για μόνιμους διορισμούς. Με τους αγώνες μας μπορούμε να ξηλώσουμε όλες τις αντιδραστικές επιθέσεις και να πάρουμε πίσω όλα όσα μας άρπαξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου