Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 23/1 ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


ΠΕΜΠΤΗ 23/1 ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 


ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 


ΒΟΥΛΗ


Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!
ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
Χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση - όχι αξιολόγηση!
Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Κρατικοποίηση των ιδιωτικών κολεγίων
Επαναφορά της επετηρίδας /διορισμός με βάση το πτυχίο και την προυπηρεσία!


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ


31 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ 


ΑΠΕΡΓΙΑ


H κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο βάζει στο στόχο για άλλη μια φορά την Δημόσια Εκπαίδευση, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες απάντησαν την Τρίτη 21 Γενάρη με απεργιακή κινητοποίηση και ένα μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και φοιτητών που γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας και συνεχίζουν την Πέμπτη 23/1 με νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12:30μμ έξω από την βουλή. Δίνουμε την μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια της Κεραμέως, ακόμα και αν καταφέρει να το ψηφίσει στη βουλή, θα μείνει στα χαρτιά.

Ήδη οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανοίγουν ξανά την μάχη για να κερδίσουμε τους μαζικούς διορισμούς και την μονιμοποίησή τους με βάση το πτυχίο και την προυπηρεσία. Μαζί με πολλά πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) καλούν σε απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση με πρώτο σταθμό τις 31 Γενάρη, με πανεκπαιδευτική απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, η συγκρότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, μιας υπερνισχυμένης Αρχής που θα ελέγχει το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (από την κατανομή της χρηματοδότησης έως την αξιολόγηση). Βάζει σε αμφισβήτηση το 20% της ήδη ισχνής κρατικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ και το εξαρτά από την αξιολόγηση των Ιδρυμάτων. Αναστέλλει (στην ουσία καταργεί) την λειτουργία 37 νέων τμημάτων και προχωρά στη κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών. Τιμωρεί εκβιαστικά με τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες για όσους συνάδελφους αναπληρωτές αρνηθούν την πρόσληψή τους. Το υπουργείο έχει θράσος να τιμωρεί τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να ξεπεράσουν, στο χρόνο που θα τους καλέσουν, ένα σωρό εμπόδια, να αφήσουν κάπου τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να βρουν, με τον πενιχρό μισθό τους, στέγη, σίτιση, μετακίνηση.

Η ΝΔ κάνει άλλο ένα βήμα στην αντιδραστική, νεοφιλελεύθερη επίθεση στην δημόσια παιδεία. Η επίθεση αυτή δημιουργεί συνθήκες εντατικοποίησης, δυσβάστακτου κόστους και σκληρού ανταγωνισμού γύρω από τις προτεραιότητες της αγοράς και όχι της κοινωνίας, πάει χέρι χέρι με τα ιδεολογήματα της αριστείας, τη συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης, μαζί με την συνεχή συκοφαντία για το δημόσιο σχολείο/πανεπιστήμιο και τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα που η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, συνεχίζει να μειώνεται. Σχολεία και πανεπιστήμια παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τις ελλείψεις, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς υποδομές, χωρίς εξοπλισμό, με κτίρια ετοιμόρροπα, με φαντάρους να διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο και με εκπαιδευτικούς να χάνουν την ζωή τους (όπως στην εθνική οδό Πατρών Πύργου) τρέχοντας να καλύψουν, ώρες, κενά, σχολεία, ενώ ταυτόχρονα δις ευρώ σπαταλιούνται σε νέες αγορές φρεγατών και πολεμικούς εξοπλισμούς, για τους ανταγωνισμούς, τα πετρέλαια και τις ΑΟΖ.

Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση, σε συνάρτηση με τις σύγχρονες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Απαντάμε σε κάθε υπονόμευση της δημόσιας παιδείας και στην στήριξη που δίνει η κυβέρνηση, στα μεγάλα αφεντικά των ιδιωτικών κολεγίων, τον εκβιασμό της ανεργίας και τους αποκλεισμούς, με την κοινή πάλη της νεολαίας και των εκπαιδευτικών σε όποιο κομμάτι και αν βρίσκονται, διεκδικώντας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της δημόσιας εκπαίδευσης ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα! ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ιδιωτικών κολεγίων και ένταξή τους στο δημόσιο πανεπιστήμιο. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε όλες τις βαθμίθες της εκπαίδευσης. Επαναφορά της επετηρίδας στους διορισμούς /διορισμός με βάση το πτυχίο και την προυπηρεσία!

Η Κεραμέως γελιέται αν νομίζει ότι έχει τελειώσει με τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία. Τις απεργίες και τις καταλήψεις! Να κατέβουμε όλοι και όλες στο δρόμο την Πέμπτη 23 Γενάρη στις 12:30μμ στο σύνταγμα στην βουλή και πανελλαδικά. Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε απεργιακά.

Να αποφασίσουν άμεσα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΟΙΕΛΕ, πανεκπαιδευτική απεργία στις 31 Γενάρη, όπως καλούν οι αναπληρωτές και μια σειρά εκπαιδευτικά σωματεία. Με γενικές συνελεύσεις, συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις, περιφρουρήσεις να οργανώσουμε την μαζική επιτυχία της απεργίας. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και νεολαία ενάντια στην νεοφιλελεύθερη επίθεση, στις προτεραιότητες της αγοράς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Να κερδίσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση, τους αναγκαίους διορισμούς/μονιμοποιήσεις για την δημόσια εκπαίδευση. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια πραγματικά δημόσια ποιοτική δωρεάν παιδεία για όλους και όλες. Με αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμες δουλειές και σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου