Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ 31 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!
 Χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση - όχι αξιολόγηση!
Μαζικούς διορισμούς, μονιμοποιήσεις των αναπληρωτών!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ  
31 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                H κυβέρνηση Μητσοτάκη και η υπουργός παιδείας Κεραμέως με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο βάζει στο στόχο για άλλη μια φορά την Δημόσια Εκπαίδευση, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν σε μια πρώτη απεργιακή απάντηση την Τρίτη 21/1, ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μαζί με πολλά πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) καλούν σε απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση με πρώτο σταθμό τις 31 Γενάρη, με παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. 
            Με το νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Η εκβιαστική τιμωρία με τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες για όσους συνάδελφους αναπληρωτές  αρνηθούν την πρόσληψή τους. Το υπουργείο έχει θράσος να τιμωρεί τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να ξεπεράσουν, στο χρόνο που θα τους καλέσουν, ένα σωρό εμπόδια,  να αφήσουν κάπου τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να βρουν, με τον πενιχρό μισθό τους, στέγη, σίτιση, μετακίνηση. Ταυτόχρονα προχωρά στη συγκρότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, μιας υπερνισχυμένης Αρχής που θα ελέγχει το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (από την κατανομή της χρηματοδότησης έως την αξιολόγηση). Βάζει σε αμφισβήτηση το 20% της ήδη ισχνής κρατικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ και το εξαρτά από την αξιολόγηση των Ιδρυμάτων. Αναστέλλει (στην ουσία καταργεί) την λειτουργία 37 νέων τμημάτων και προχωρά στη κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.
            Η ΝΔ κάνει άλλο ένα βήμα στην αντιδραστική, νεοφιλελεύθερη επίθεση στην δημόσια παιδεία. Την ίδια ώρα η χρηματοδότησή της δημόσιας εκπαίδευσης, συνεχίζει να μειώνεται, σχολεία και πανεπιστήμια παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με την υποχρηματοδότηση, ενώ δις ευρώ ετοιμάζονται να θυσιαστούν για τους ανταγωνισμούς, για τα πετρέλαια και τις ΑΟΖ, με νέες αγορές  φρεγατών και άλλους πολεμικούς εξοπλισμούς. Σχολεία και πανεπιστήμια χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τους πάνω από 30.000 αναγκαίους διορισμούς, με άπλωμα της ελαστικής εργασίας χιλιάδων συμβασιούχων/αναπληρωτών, χωρίς υποδομές,  χωρίς εξοπλισμό, με κτίρια ετοιμόρροπα, με φαντάρους να διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο και με εκπαιδευτικούς να χάνουν την ζωή τους (όπως στην εθνική οδό Πατρών Πύργου) τρέχοντας να καλύψουν, ώρες, κενά, σχολεία..
            Η επίθεση αυτή πάει χέρι χέρι με τα ιδεολογήματα της αριστείας, τη συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης, με την συνεχή συκοφαντία για το δημόσιο σχολείο, πανεπιστήμιο και τους εκπαιδευτικούς. Η Κεραμέως γελιέται αν νομίζει ότι έχει τελειώσει με τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία. Τις απεργίες και τις καταλήψεις!
            Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την σύγκρουση, μια σειρά εργασιακοί χώροι δίνουν μάχες. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που καλούν σε νέα απεργία στις 28/1. Οι χιλιάδες συμβασιούχοι των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στα νοσοκομεία και στα υπουργεία. Μας εμπνέουν, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ με την απεργία διαρκείας τους, οι μεγάλοι αγώνες που εξελίσσονται στην Γαλλία, στην Χιλή, στο Λίβανο που παλεύουν, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την λιτότητα και τις περικοπές.
            Να ξαναπιάσουμε το νήμα από τον  μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό  του περσινού Γενάρη, τις φοιτητικές καταλήψεις και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στις 17Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη. Να κατέβουμε όλοι και όλες στο δρόμο την Τρίτη 21/1 στις 12:30μμ στα προπύλαια και πανελλαδικά. Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε απεργιακά. Να αποφασίσουν άμεσα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΟΙΕΛΕ, απεργία στις 31 Γενάρη, όπως καλούν οι αναπληρωτές και μια σειρά εκπαιδευτικά σωματεία. Με γενικές συνελεύσεις, ή αποφάσεις των ΔΣ (ΕΛΜΕ/ ΣΕΠΕ) να πάρουμε άμεσα αποφάσεις, για να οργανώσουμε την μαζική επιτυχία της απεργίας.
            Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι/μες και συμβασιούχοι/ες, φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες,   ενάντια στην νεοφιλελεύθερη επίθεση, στις προτεραιότητες της αγοράς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Να κερδίσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση, τους αναγκαίους διορισμούς/μονιμοποιήσεις για την δημόσια εκπαίδευση. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια πραγματικά δημόσια ποιοτική δωρεάν παιδεία για όλους και όλες. Με αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμες δουλειές και σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου