Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

31 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ

31 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1:30μμ 



ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ



για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ


ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!


Χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση - όχι 


αξιολόγηση!


Κρατικοποίηση των ιδιωτικών κολεγίων. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της 


εκπαίδευσης. διορισμός με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! Αυξήσεις στους μισθούς 



και στις συντάξεις


Ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό 


νομοσχέδιο


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!


Την Παρασκευή 31 Γενάρη δεκάδες πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση 1:30μμ στα προπύλαια. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην Δημόσια Εκπαίδευση, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματά μας. Ενάντια στις περικοπές που έχουν οδηγήσει τα σχολεία, να παλεύουν, για να τα βγάλουν πέρα με τις ελλείψεις, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς υποδομές, χωρίς εξοπλισμό, με κτίρια ετοιμόρροπα, με φαντάρους να διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο και με εκπαιδευτικούς να χάνουν την ζωή τους (όπως στην εθνική οδό Πατρών Πύργου) τρέχοντας να καλύψουν, ώρες, κενά, σχολεία, ενώ ταυτόχρονα δις ευρώ σπαταλιούνται σε νέες αγορές φρεγατών και πολεμικούς εξοπλισμούς, για τους ανταγωνισμούς, τα πετρέλαια και τις ΑΟΖ. Διεκδικούμε ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της δημόσιας εκπαίδευσης. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα! αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Η επίθεση στην εκπαίδευση , πάει δίπλα δίπλα με την επίθεση στο ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο του Βρούτση για το Ασφαλιστικό είναι η μεγαλύτερη επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εργατική τάξη μέχρι τώρα. 
Πατώντας πάνω στο αντιδραστικό οπλοστάσιο του νόμου Κατρούγκαλου, κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την επίθεση. Επιτίθεται στο σύνολο των σημερινών εργαζομένων, υπονομεύοντας το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή κοινωνική ασφάλιση, μέσα από όρια ηλικίας, χρόνο εργασίας, ένσημα, ύψος σύνταξης. Ανοίγει το δρόμο για να πέσουν οι επικουρικές συντάξεις στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών. Όσο πιο πολύ απλώνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και χτυπιούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει το κομμάτι που δεν πρόκειται ποτέ να πάρει σύνταξη πέρα από τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης. Και βέβαια για τις γυναίκες αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη δική τους σύνταξη που θα είναι μειωμένη, θα φορτωθούν τα βάρη των ηλικιωμένων χωρίς σύνταξη. Στα χρόνια των μνημονίων η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς λειτουργούσε σαν ένας οικογενειακός “ΟΑΕΔ” για τους νέους και τους άνεργους της εργατικής οικογένειας. Τώρα μένουν όλοι και όλες ξεκρέμαστοι.
Γι’ αυτό χρειάζεται να σημάνει συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία με τον απεργιακό ξεσηκωμό τους δείχνουν το δρόμο. Να ξεσηκώσουμε τους χώρους δουλειάς με αποφάσεις για Πανεργατική απεργία εδώ και τώρα και όχι αναμονή για όταν φτάσει το νομοσχέδιο Βρούτση στη Βουλή. Τα συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ χρειάζεται, ανεξάρτητα από τους κοινοβουλευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, να προχωρήσουν άμεσα σε απεργία για να μην περάσει η επίθεση και για να καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Προσλήψεις για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γελιέται αν νομίζει ότι έχει τελειώσει με τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία. Τις απεργίες και τις καταλήψεις! Να κατέβουμε όλοι και όλες στο δρόμο την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 1:30μμ στα προπύλαια και πανελλαδικά και να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε απεργιακά.
Η ΟΛΜΕ στην συνέλευση προέδρων στις 8 Φλεβάρη και η ΔΟΕ χρειάζεται απέναντι στην συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης, ενάντια στην δημόσια παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, να αποφασίσει απεργία με κλιμάκωση! Με γενικές συνελεύσεις, συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις, περιφρουρήσεις να οργανώσουμε την μαζική επιτυχία της απεργίας. Να κερδίσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση, τους αναγκαίους διορισμούς/μονιμοποιήσεις για την δημόσια εκπαίδευση. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια πραγματικά δημόσια ποιοτική δωρεάν παιδεία για όλους και όλες. Με αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμες δουλειές και σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου