Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014



ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

       Οι εκλογές της ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους συνολικά αλλά και για το εκπαιδευτικό κίνημα. Έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση που καταρρέει μέρα με την ημέρα και χρειάζεται να της δώσει το εργατικό κίνημα το αποφασιστικό χτύπημα για να τελειώνουμε με τους Σαμαροβενιζέλους και την πολιτική τους. Και αυτό το χτύπημα μόνο το εργατικό κίνημα μπορεί να το δώσει με απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας.
       Για την άθλια συγκυβέρνηση τελείωσε πλέον το παραμύθι ότι “η ανάπτυξη έφτασε, και πλέον βγαίνουμε από τα μνημόνια”. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η κρίση συνεχίζεται τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Η τρόικα, απαιτεί νέο μνημόνιο πολύ πιο οδυνηρό από όλα τα προηγούμενα. Γιατί οι νέες επιθέσεις που οργανώνουν από κοινού με την κυβέρνηση, έρχονται να προστεθούν στους ήδη συρρικνωμένους μισθούς και συντάξεις, στην ήδη διαλυμένη Παιδεία και Υγεία, στο 1,5 εκατομμύριο άνεργους. Στο νέο προϋπολογισμό οι δαπάνες των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εργασίας είναι μειωμένες κατά 1.1 δις ευρώ.
       Στην Παιδεία αυτές οι επιθέσεις έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες. Οι διαθέσιμοι συνάδελφοι ενάμιση χρόνο μετά παραμένουν έξω από τα σχολεία και οδεύουν προς απόλυση για να ικανοποιήσουν τον στόχο των 6.500 απολύσεων μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Η τράπεζα θεμάτων και το νέο Λύκειο, εκτίναξε τα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών μας. Στα πανεπιστήμια οι Φορτσάκηδες προσπαθούν με τα ΜΑΤ και τη βία να διαλύσουν το φοιτητικό κίνημα για να επιβάλλουν τις ιδιωτικοποιήσεις.
       Σε αυτές τις συνθήκες το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης παραμένει ότι το κίνημα είναι εδώ. Οι μαθητές στα σχολεία και οι φοιτητές, με τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις τους έδειξαν ότι η νεολαία αντιστέκεται σε αυτήν την πολιτική. Συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με τις κινητοποιήσεις το τελευταίο εξάμηνο έχουν στείλει στα σκουπίδια την αξιολόγηση του Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση διαπιστώνει καθημερινά ότι καμία επίθεση δεν μένει αναπάντητη και αυτό εντείνει στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης τις αντιπαραθέσεις και τους τριγμούς.
       Ξέρουν ότι το νέο μνημόνιο που απαιτεί η τρόικα (και οι Σαμαροβενιζέλοι ψάχνουν τρόπο για να το πλασάρουν) δεν μπορεί να περάσει. Γιατί όπως φάνηκε και στην απεργία στις 27 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι δεν είναι στον καναπέ τους αλλά αντίθετα με την πρώτη ευκαιρία βγαίνουν στους δρόμους. Το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, όσο και στις Ομοσπονδίες που αντί να αξιοποιήσουν τη δυναμική των εργαζόμενων και να σαλπίσουν απεργιακό αγώνα διαρκείας για να τους ανατρέψουμε, συνεχίζουν να “παίζουν άμυνα”.
       Αυτή η τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι στο ίδιο μήκος κύματος με της ηγεσίες της αριστεράς που επειδή δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη δύναμη του κινήματος μας καλούν να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην αναμονή για τις κάλπες που θα έρθουν. Όμως κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, και αφήνει τα περιθώρια στους ετοιμόρροπους να βρίσκουν “πρόθυμους” βουλευτές.
       Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ήταν η δύναμη που όλη την προηγούμενη χρονιά στήριξε αταλάντευτα την προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού κινήματος στην εκπαίδευση. Πρωτοστάτησαν στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, το νέο Λύκειο, για να ξαναγυρίσουν οι συνάδελφοι των ΕΠΑΛ, αλλά και στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
       Η στήριξη των ψηφοδελτίων των Παρεμβάσεων δεν είναι μόνο για τις μάχες που δώσαμε και χρειάζεται να δώσουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της. Είναι πολύ περισσότερο για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για να επιβάλλουμε ότι η αλλαγή της κυβέρνησης θα σημάνει και το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών νόμων των μνημονίων. Για να ξαναγυρίσουν στα σχολεία οι συνάδελφοι, να κερδίσουμε αυξήσεις χωρίς αναμονή για τις “ρήτρες ανάπτυξης”, να καταργηθεί η αξιολόγηση και όχι να γίνει με άλλα κριτήρια. Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, τον εργατικό έλεγχο παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου