Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

14 Νοέμβρη απεργία σε όλο το δημόσιο
και να δώσουμε συνέχεια με απεργία στην εκπαίδευση
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

To ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε πανδημοσιουπαλλήλική απεργία στις 14 Νοέμβρη. Η απεργία αυτή είναι κρίσιμη, έρχεται να ενώσει όλα τα κομμάτια που δίνανε την μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα Η επιτυχία της θα δώσει αυτπεποίθεση και νέα ώθηση στον αγώνα ενάντια στις περικοπές για μόνιμη δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς, μαζικούς διορισμούς.
Η συμμετοχή μαζικά όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και συμβασιούχων, συλλογικά με τα συνδικάτα τους, μπορεί να γίνει αφετηρία, για δυνατά απεργιακά βήματα και για τον κλάδο.
Μια απεργιακή συνέχεια που είναι ανγκαία για να ανοίξει το δρόμο για πραγματική σύγκρουση με την κοροϊδία του υπουργείου, που υπόσχεται πάλι διορισμούς σε βάθος τριετίας, με όρους και προυποθέσεις. Για να αποφύγει άλλο ένα εργατικό μέτωπο δίπλα σε αυτά που εξελίσσονται ανακοινώνει νούμερα που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες στα σχολεία, αφού μόνο αν αναλογιστεί κανείς πόσοι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση, αλλά και πόσοι θα αποχωρήσουν αυτά τα τρία χρόνια, οι υποσχέσεις Γαβρόγλου ακόμα και αν υλοποιηθούν, μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών. Έτσι φτάσαμε, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι να αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και να είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι τα μνημόνια τελειώσανε και υπόσχεται προσλήψεις και ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα του 3,5% και οι περικοπές που προϋποθέτουν, συνεχίζουν να καθορίζουν τις επιλογές της. Πλεονάσματα που θα σημάνουν ακόμα λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς. Ενώ στην εκπαίδευση μέσω της αξιολόγησης ανοίγουν το δρόμο για να φορτώσουν όλη αυτή την άθλια κατάσταση στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που θα τρέχουν σε τρία και τέσσερα Σχολεία για να καλύψουν το ωράριο, με μισθούς πείνας αγκαλιά με τα σφιχτά λουριά της αξιολόγησης και την απειλή της απόλυσης να βρίσκεται συνεχώς μπροστά τους.
Η κανονικότητα του Τσίπρα και του Γαβρόγλου σημαίνει μηδενικούς ή με το σταγονόμετρο μόνιμους διορισμούς, διαρκή υποχρηματοδότηση, κτίρια άθλια και παρατημένα, υποδομές ανύπαρκτες, αύξηση μαθητών ανά τμήμα και συσσίτια για να μη λιποθυμούν τα παιδιά στις τάξεις. Σημαίνει Νέο Λύκειο, εξεταστικό κέντρο, με ανταγωνισμό και εντατικοποίηση. Ολοήμερο Δημοτικό διαλυμένο και υποβαθμισμένο σε παιδοφυλακτήριο, με εναλλασσόμενες βάρδιες εκπαιδευτικών, με ωράριο-λάστιχο και όχι σταθερό προσωπικό, Ταυτόχρονα με ένα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας, με πίεση παρουσίασης από τις διευθύνσεις τεχνητών πλεονασμάτων, δραστικής περικοπής των μεταθέσεων, υποχρεωτικές μετακινήσεις, συμπτύξεις τμημάτων. Σημαίνει σχολεία που κρατιούνται όρθια, από ένα πλήθος αναπληρωτών συναδέλφων, οι οποίοι δουλεύουν σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια, με ελάχιστα δικαιώματα και που τρέχουν σε τέσσερα και πέντε σχολεία την εβδομάδα, σε κάθε άκρη της χώρας, κάθε χρονιά και διαφορετική. Με γονείς που αναγκάζονται να βάλουν ολοένα και περισσότερο το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση ων παιδιών τους. Με τμήματα- γκέτο για τα προσφυγόπουλα στην απογευματινή ζώνη απομακρυσμένα από τα υπόλοιπα παιδιά.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, η αντίσταση είναι ξεκινημένη. Μόνο οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορεί να σπάσουν τον δημοσιονομικό κορσέ των πλεονασμάτων και να ξηλώσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων. Το έδειξαν οι χιλιάδες εργαζόμενες/οι στο ''βοήθεια στο σπίτι'' που διαδηλώσανε μαζικά στις 2 Οκτώβρη στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την μόνιμη δουλειά. Το ίδιο έγινε στις 10 Οκτώβρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατέβηκαν σε απεργία και διαδήλώσαν στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Στις 3 Οκτώβρη που εργαζόμενοι από μια σειρά ομοσπονδίες του δημοσίου απέργησαν μαζί, για να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ. Το ίδιο και στις 8 Νοέμβρη ετοιμάζεται απεργια απο συνδικάτα κύρια του ιδιωτικού τομέα. Κάτω απο αυτή την απεργιακή πίεση το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία για της 14 Νοέμβρη. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να οργανώσουμε την επιτυχία της και να συμμετέχουμε μαζικά. Οι συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ αλλά και στους συλλόγους ΠΕ όλης της χώρας, οι συνελεύσεις των προέδρων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, χρειάζεται να πάρουν αποφάσεις για να μπούνε και οι εκπαιδευτικοί στο απεργιακό μέτωπο, να συνεχίσουμε με πανεκπαιδευτική απεργία στα σχολεία (24ωρη ή 48ωρη απεργία) στο δευτερο δεκαπένθήμερο του Νοέμβρη και γύρο γενικών συνελέυσεων για νέα απεργιακή συνέχεια.

Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να κλιμακώσει τους αγώνες για να αντιστρέψει τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσει ότι δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα, και οι περικοπές, αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες, διαγράφοντας το χρέος. Μπορούμε αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα από τις υποσχέσεις που αναγκάζεται να δώσει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, με την αυτοπεποίθηση και τον τσαμπουκά ότι μπορούμε να τα πάρουμε όλα. Μόνιμους διορισμούς, αυξήσεις στους μισθούς, χρηματοδότηση για τα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου