Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Εμπρός για πανεκπαιδευτική απεργία και κλιμάκωση ενάντια στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας

Εμπρός για πανεκπαιδευτική απεργία και κλιμάκωση
ενάντια στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Τα σχολεία άνοιξαν και η σύγκρουση με όλη την αντιδραστική ατζέντα της κυβέρνησης της δεξιάς έχει ανοίξει με τις δύο πανεργατικές κινητοποιήσεις, με τους αγώνες των συμβασιούχων σε δήμους, υγεία, τις απεργίες στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία με την 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Οκτώβρη με βασικό αίτημα τις μαζικές μόνιμες προσλήψεις και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στην σύγκρουση των φοιτητών από τις 23 Ιούλη κιόλας, με την κατάργηση του ασύλου, την αστυνομική καταστολή, αλλά και όλων μαζί ενάντια στην ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ξεσπιτώνει και αρπάζει από τα σχολεία μας τα προσφυγόπουλα.
Να βάλουμε και τα σχολεία στο απεργιακό μέτωπο, με πανεκπαιδευτική απεργία και κλιμάκωση του αγώνα στα σχολεία. Για να κερδίσουμε, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013, για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ανοιχτό σε όλα τα παιδιά χωρίς ρατσισμό και φασίστες, τη λειτουργία όλων των τμημάτων των σχολείων και την ακύρωση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού
Η κυβέρνηση της δεξιάς και η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως βασικοί υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, του σχολείου της αγοράς και όχι των αναγκών μας, έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική των περικοπών θα συνεχιστεί. Mε κλείσιμο τμημάτων, άρνηση κάθε μόνιμου διορισμού ενώ τα κενά ξεπερνούν τις 36.000, προσοντολόγιο για τους αναπληρωτές, επιβολή της ευέλικτης εργασίας με ωράρια και κάλυψη των κενών σε εξουθενωτικές συνθήκες, με. καθολική αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με την υποχρηματοδότηση να συνεχίζεται και στον φετινό προϋπολογισμό, με τραγικές συνέπειες στους ήδη πενιχρούς μισθούς μας, στις υποδομές, στα υλικοτεχνικά μέσα, στα εργαστήρια, στα κτιριακά, στην θέρμανση, στην συντήρηση, την αντισεισμική προστασία κλπ. σπρώχνοντας στο «βρείτε ιδιώτες χορηγούς αν δε σας φτάνουν τα χρήματα»! Με στόχο ακόμα λιγότεροι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, λιγότερα σχολεία και σχολές, άπλωμα της ιδιωτικοποίησης στην πράξη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας νέος γύρος περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει τα δώρα που θέλει να κάνει η ΝΔ στο κεφάλαιο και να βγάλει τα τεράστια πλεονάσματα. Αυτό θα αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό που θα μοιράσει φοροαπαλλαγές στους καπιταλιστές για να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Ενώ για την Παιδεία και τις ανάγκες μας δεν υπάρχουν λεφτά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπαταλήσει δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες, για να μπει ακόμα πιο βαθιά στους ματωμένους ανταγωνισμούς για τα πετρέλαια και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή. Ετοιμάζεται να χαρίσει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, όπως και τα 37δις που μάζεψε από τις σκληρές περικοπές η προηγούμενη κυβέρνηση στις τράπεζες και στους καπιταληστές.
Οι πρώτες κινητοποιήσεις στέλνουν δυνατό μήνυμα για το τι περιμένει την κυβέρνηση αν υλοποιήσει όλο το αντιδραστικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι θα βρει αντίσταση, γνωρίζει ότι ο κόσμος που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια σκληρές μάχες δεν έχει πάει πίσω, είναι γεμάτος οργή και συνεχίζει να διεκδικεί ότι του άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό η επίθεση στα συνδικάτα και την νεολαία, μέσα από το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, και την κατάργηση του ασύλου. Ταυτόχρονα, δίνει προτεραιότητα στη ρατσιστική ατζέντα “νόμου και τάξης” για να αποπροσανατολίζεται η οργή από τα οικονομικά αδιέξοδα.
Η ρατσιστική εκστρατεία οδηγεί χιλιάδες προσφυγόπουλα να πετιούνται έξω απ τα σχολεία και να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, στα στρατόπεδα, στις Αμυγδαλέζες, στις Μόριες, ακόμα και στα αστυνομικά τμήματα. Οργανώνουμε την αντίσταση και τον ξεσηκωμό σε αυτές τις πολιτικές με κομβικό σημείο την Πανελλαδική Συνέλευση αγώνα και την Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 12 Οκτώβρη στη Νομική Αθήνας, με συμμετοχή εκπροσώπων κινημάτων από ΗΠΑ, Αυστραλία και Ευρώπη. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και απαιτούμε να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων. Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω τα προσφυγόπουλα στα σχολεία όπου φοιτούσαν. Διεκδικούμε άσυλο για τους πρόσφυγες και χαρτιά για τους μετανάστες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. ΑΜΚΑ για όλους, πρόσβαση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια και ίσα δικαιώματα στην εργασία. Απέναντι στην κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια μέσα στα σχολεία, χρειάζεται να συμμετέχει και να στηρίξει την συνέλευση αγώνα στις 12 Οκτώβρη, για να οργανώσουμε αποτελεσματικά την σύγκρουση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Διεκδικούμε να πάρουμε πίσω ότι μας άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια, οργανωνόμαστε, στο σχολείο μας, στα σωματεία, στις συνελεύσεις. Διεκδικούμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζί με τους συμβασιούχους και τους μόνιμους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που απεργούν στις 23 Οκτώβρη, αλλά και με παν εκπαιδευτική απεργία, αφετηρία για έναν απεργιακό ξεσηκωμό στα σχολεία με διάρκεια και κλιμάκωση. 
Ενάντια σε ρατσισμό και φασισμό - 12 Οκτώβρη 1μμ Νομική Αθήνας
Πανελλαδική Συνέλευση αγώνα και Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου