Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/9 1:30ΜΜ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί τώρα!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
1:30μμ στο ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 28/9 μια σειρά πρωτοβάθμιοι σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ καλούν συγκέντρωση 1:30μμ έξω από το υπ. Παιδείας με στάσεις εργασίας, διεκδικώντας ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
Ενάντια στην συνεχόμενη κοροϊδία του υπουργείου, που με την πολιτική του συνεχίζει την τακτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, των μηδενικών ουσιαστικά διορισμών στην εκπαίδευση. Αυτή η τακτική έχει φτάσει, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι να αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και να είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.
Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι τα μνημόνια τελειώσανε αλλά, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060 και οι περικοπές που προυποθέτουν, συνεχίζουν να καθορίζουν τις επιλογές της, με καταστροφικά αποτελέσματα στους μισθούς, στις συντάξεις και τις συνθήκες που δουλεύουμε και ζούμε.
Μόνο οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορεί να σπάσουν τον δημοσιονομικό κορσέ των πλεονασμάτων και να ξηλώσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων, να αντιστρέψουν τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ότι δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα και οι περικοπές, το πάγωμα των διορισμών, αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες.
Να πάρουμε την σκυτάλη από τον μεγάλο ξεσηκωμό της άνοιξης, οργανώνοντας μαζί με τους συλλόγους μας, ενωμένοι με τους μόνιμους συναδέλφους έναν απεργιακό ξεσηκωμό, που θα κάνει σμπαράλια τις μνημονιακές απαγορεύσεις και την κοροϊδία, για το ζήτημα των διορισμών!

Σε αυτή την μάχη δεν είμαστε μόνοι μας, χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο Βοήθεια στο σπίτι παλεύουν για την μονιμοποιήση τους και απεργούν στις 2/10, με μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο σύνταγμα. Στις 3 Οκτωβρίου απεργούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους του δημοσίου, ενάντια στις περικοπές και για τις συνθήκες εργασίας που δουλεύουν, διεκδικώντας επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ΒΑΕ. Στις 4-5 Οκτώβρη οι γιατροί στην πρωτοβάθμια υγεία για λεφτά και διορισμούς. Και στις 10 Οκτώβρη χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξεσηκώνονται με πανελλαδική απεργία και θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Να διεκδικήσουμε από τους συλλόγους μας και τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ότι εκείνη την μέρα θα βρεθούμε όλοι μαζί. Σχολεία δήμοι νοσοκομεία να χτίσουμε τον συντονισμό ενός απεργιακού μετώπου, που μπορεί να κάνει σμπαράλια τις αντοχές κάθε κυβέρνησης, επιβάλλοντας τους μόνιμους διορισμούς και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που έχουν ανάγκη όλοι αυτοί οι χώροι και η κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου