Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΣΕΠΕ ΧΑΝΙΩΝ: ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

Χανιά 12-1-20198
Αριθ. Πρωτ:4
Προς: Μέλη του Σύλλόγου/ ΜΜΕ


ΘΕΜΑ: ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

Ο ΣΕΠΕ Χανίων, χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία χιλιάδων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών καθώς και στις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών που έγιναν σε όλες τις πόλεις της χώρας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το προσοντολόγιο – έκτρωμα απαιτώντας μόνιμη σταθερή εργασία, και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο με το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Χαιρετίζουμε την κατάληψη της Πρυτανείας, τη σύσκεψη σωματείων στο «Αμαλία» καθώς και όλες τις κινήσεις, τις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και μονίμων, που βάζουν στόχο να προσπεράσουν του περιορισμούς που έμπαιναν από την έως τώρα τακτική της ηγεσίας. Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων στην πορεία που έγινε στα Χανιά, έπειτα από κάλεσμα του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ, η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Καταγγέλλουμε τη σφοδρή καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που χρησιμοποίησε ΜΑΤ, χημικά και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ανάμεσά τους η συναδέλφισσα και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ, Δριμάλα Θεοδώρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννη Δελής αλλά και ο συνάδελφός μέλος του συλλόγου μας Αλί Μουσταφάογλου.
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι οι ισχυρισμοί του υπουργείου ότι όλοι οι αναπληρωτές μπορούν να δουν τον εαυτό τους μέσα στην πολιτική του είναι μακριά από την πραγματικότητα.
Το ΔΣ της ΔΟΕ κήρυξε κάτω από την πίεση του κινήματος νέα 24ωρη απεργία για την Δευτέρα 14 Γενάρη.
Με βάση την απόφαση της γενικής του Συλλόγου μας συνέλευσης επιμένουμε να κηρύξει η ΔΟΕ άμεσα 48ωρη απεργία Δευτέρα – Τρίτη.
Καλούμε σε νέα απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά στην Πλ. της Αγοράς, μαζί με την ΕΛΜΕ τη Δευτέρα στις 12μ.
Προτείνουμε επίσης νέες γενικές συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, στην προοπτική της αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα.
Καλούμε σε νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 15/1 και ώρα 6μμ στο 16ο ΔΣ
Καλύπτουμε όσους συναδέλφους θελήσουν να ανέβουν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Υπεύθυνη για την οργάνωση του ταξιδιού: η συναδέλφισσα Κληρονόμου Ντίνα 6932247355
Καλούμε τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής καταστολής και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του σωματείου του νοσοκομείου «Αγ. Σάββας» που κήρυξε απεργιακή κινητοποίηση συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να πάρει απόφαση κήρυξης 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα. Να καλέσει νέα απεργιακή κινητοποίηση ώστε να ώστε να ενωθούν όλα τα τμήματα των εργαζομένων που διεκδικούν προσλήψεις. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των ελαστικά εργαζόμενων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου..
Απαιτούμε:
  • Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Ζητούμε τώρα να διοριστούν όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές , έστω και με μια σύμβαση, έστω και με μια μέρα εργασίας, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό.
  • Μοναδικά κριτήρια για το διορισμό η ημερομηνία κτήσης πτυχίου και όλη η προϋπηρεσία
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 1/20 για το Δ. Σχολείο και 1/15 στο Νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις



Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος                                                           Ο γενικός Γραμματέας


Σεραφείμ Ρίζος                                                         Ζορμπάς Αχιλλέας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου