Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 



ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Η νέα σχολική χρονιά ανοίγει με ανοιχτές μάχες στην εκπαίδευση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013, για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ανοιχτό σε όλα τα παιδιά, τη λειτουργία όλων των τμημάτων των σχολείων και την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού. 

Η κυβέρνηση της δεξιάς και η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως βασικοί υποστηρικτές της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, του σχολείου της αγοράς, των χορηγών, του κέρδους και όχι των αναγκών μας, έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική των περικοπών θα συνεχιστεί, με κλείσιμο τμημάτων, άρνηση κάθε μόνιμου διορισμού, προσοντολόγιο για τους αναπληρωτές, καθολική αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με στόχο ακόμα λιγότεροι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, λιγότερα σχολεία και σχολές, άπλωμα της ιδιωτικοποίησης στην πράξη.

Ήδη όλα τα τελευταία χρόνια η επίθεση των μνημονίων τσάκισε σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία φτάνοντας τη χρηματοδότησή της στο -80%! Έβαλαν τους Δήμους υπεύθυνους για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα, χαρτί κλπ) σπρώχνοντας στο «βρείτε ιδιώτες χορηγούς αν δε σας φτάνουν τα χρήματα»! 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας νέος γύρος περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει τα δώρα που θέλει να κάνει η ΝΔ στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να βγάλει τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό θα αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό που θα μοιράσει φοροαπαλλαγές στους καπιταλιστές για να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις.

Ενώ για την Παιδεία και τις ανάγκες μας δεν υπάρχουν λεφτά, η κυβέρνηση παζαρεύει να σπαταλήσει δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες, για να μπει ακόμα πιο βαθιά στους ματωμένους ανταγωνισμούς για τα πετρέλαια και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι θα βρει αντίσταση απέναντι σε όλα αυτά, γνωρίζει ότι ο κόσμος που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια σκληρές μάχες δεν έχει πάει πίσω, είναι γεμάτος οργή και συνεχίζει να διεκδικεί ότι του άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό η επίθεση στα συνδικάτα και την νεολαία, μέσα από το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, και την κατάργηση του ασύλου. Ταυτόχρονα, δίνει προτεραιότητα στη ρατσιστική ατζέντα “νόμου και τάξης” για να αποπροσανατολίζεται η οργή από τα οικονομικά αδιέξοδα. 

Οι πρώτες κινητοποιήσεις στέλνουν δυνατό μήνυμα για το τι περιμένει την κυβέρνηση της δεξιάς αν υλοποιήσει όλο το αντιδραστικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της. Στις 23 Ιούλη φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην κατάργηση του ασύλου. Την Παρασκευή 6/9 είχαμε την πρώτη απεργία και διαδήλωση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία με την νέα κυβέρνηση, η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, με εκατοντάδες συμβασιούχους να διεκδικούν την μονιμοποίησή τους. Την επόμενη μέρα στις 7/9 στην ΔΕΘ χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές διαδήλωσαν στην πρώτη μαζική εργατική αντικυβερνητική διαδήλωση, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με το άνοιγμα των σχολείων, για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε ό,τι έχει μείνει από τη δημόσια Παιδεία και για να πάρουμε πίσω δικαιώματά και κατακτήσεις που μας κλέψανε με τα μνημόνια, χρειάζεται να διεκδικήσουμε από τα συνδικάτα μας Γενικές Συνελεύσεις με αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια και κλιμάκωση. Ταυτόχρονα οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε κρίσιμες μάχες για τις ζωές όλων μας, αλλά και για τις ελευθερίες που έχουμε κατακτήσει. 
  • Στις 18 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά στο Κερατσίνι στις 5.30μμ στην οδό Παύλου Φύσσα στην πρώτη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση. 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, πετάξαμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής έξω από τη Βουλή. Ώρα να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή! Για ανοιχτά σχολεία σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα εθνικότητας, φυλής ή θρησκείας. Κλειστά σχολεία μόνο για τους φασίστες. 
  • Στις 20 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στις 6μμ στο Σύνταγμα για το κλίμα. Μαζί με δεκάδες κινήσεις πανελλαδικά οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή». Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το κίνημα διεθνώς που παλεύει ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη. Change the system not the climate! 
Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτές τις μάχες και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία όπου η παιδεία, οι ζωές μας κι ο πλανήτης ολόκληρος θα είναι πάνω από τα κέρδη τους. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου